Meclis Başkanı Sibel Siber, Bay–Sen yetkililerini kabul etti.

Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı, BRTK’nın 38. Kuruluş yıldönümü nedeniyle başlattıkları ziyaretler çerçevesinde Meclis Başkanına da geldiklerini belirterek kurumun sorunlarını anlattı.

Sakallı, KKTC’de BRTK haricinde 23 yılda hiç tayin terfi yapılmamış başka bir kurum olmadığını belirterek, 10 yıldır partilerin muhalefetteyken BRT yasasının düzenleneceği ve tayin terfilerin verileceği konusunda söz verdiğini ancak aynı partilerin hükümete gelince konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapmadan gittiğini söyledi.

2009’dan beri görevde olduklarını ve yasa konusunda uzlaşma sağlanması için çabaladıklarını ifade eden Sakallı, bu süreçte yasayla ilgili sonuçsuz kalan çalışmaları anlattı.

Sakallı, BRT çalışanlarının artık sabredecek gücünün kalmadığını vurgulayarak, “ Biz bir an önce BRT yasasının güncellenerek çağa uyumlu hale getirilmesi ve çalışanların da mağduriyetlerinin giderilmesi için katkı bekliyoruz” dedi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ise, yaşanan sıkıntıların Kıbrıs Sorunu ve kurumsallaşamamaktan kaynaklandığını her fırsatta söylediğini anımsatarak, BRT’nin de yasasının olmaması ve yamalama yöntemiyle günü kurtarma yoluna gittiğini, bunun da kurumsallaşamamasından kaynaklandığını söyledi.

Siber, çoğu zaman söylemlerinin ‘meclis başkanı da mı şikayet ediyor’ şeklinde algılandığını belirterek, “Aslında şuandaki görevimiz şikayet değil ama mevcut aksaklıklarımızın tespitidir” dedi.

BRT’nin yaşadığı sorunların da bu aksaklıklardan kaynaklandığını ifade eden Siber, BRT, sağlık ve benzeri birçok noktada yasa eksikliği olduğunu belirtti.

Siber, bu eksiklikler nedeniyle toplum olarak özgüven sorunu yaşandığını kaydederek, bu yapıda herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi. Siber, komitelerin önünde uzun yıllardır bekleyen yasa önerileri bulunduğunu ve bunları tamamlamanın sorumlulukları olduğunu kaydetti.

Siber, BRT yasasını görüşen komite başkanıyla temasa geçeceğini ve istenen neticeye ulaşılması için girişim yapacağını vurguladı.