Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (BAY-SEN) Başkanı Salih Sakallı ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, dün Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (TÜRK-SEN) Başkanı Arslan Bıçaklı’yı ziyaret etti. Ziyarette BAY SEN heyetine bağlı bulunduğu Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (HÜR İŞ) Başkanı Yakup Latifoğlu da eşlik etti.

BAY-SEN’den yapılan yazılı açıklamada, özelde BRT genelde ise çalışma yaşamındaki sorunlar konusunda istişarede bulunma ve birlikte hareket alanı arayışı ile sendika sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler ziyaretler başlattıkları kaydedildi.

HÜR İŞ Başkanı Yakup Latifoğlu, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, BRT’de iki yıldır sorunların devam ettiğini imzalanan toplu iş sözleşmesinin bazı hükümlerinin müdür tarafından uygulanmadığını, kurumda mobbing uygulandığını iddia etti.

Latifoğlu, ülkede son dönemde atış gösteren iş kazalarına da işaret ederek, ülkeyi yönetenlerin çalışma yaşamındaki düzenin yasalar ve anayasanın güvencesinde olduğu gerçeğiyle hareket etmesini gerektiğini belirtti.

BAY-SEN Başkanı Salih Sakallı BRT’de yaşanan sorunlarla ilgili bilgi verdi. “BRT’de hiyerarşi uygulanmıyor.  Kurumda iki yıldır huzursuzluk aldı başını gidiyor” iddiasında bulunan Sakallı,  Başbakanlık önünde yapılan çadır eyleminin bitiminde söz verilen BRTK Yasası konusundaki değişiklikle ilgili adım atılmamasını da eleştirdi.

Sakallı, CTPP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk’in bir gazetede yayınlanan demecini de eleştirerek, “Erk yasanın neden yapılmadığını kamuoyuna aktarmakla mükelleftir” ifadesini kullandı.

Sakallı, fikir alışverişinde bulunma ve ortak mücadele talebiyle, diğer federasyon ve sendikaların, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin de ziyaret edileceğini belirtti.