Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı, ziyarette yaptığı konuşmada, TDP milletvekillerinin BRTK çalışanlarına gösterdiği hassasiyet için teşekkür etti.

1 Ekim’de açılacak mecliste temsil edilen partilere bilgi vermek amacıyla ziyaretler gerçekleştirme kararı aldıklarını söyleyen Sakallı, BRTK’da yaşanan problemlere dikkat çekti.

BRTK’daki en önemli sorunların yasa ve toplu iş sözleşmesi olduğuna işaret eden Sakallı, toplu iş sözleşmesi konusunda yapılan görüşmelerde anlaştıklarını söyleyebilecek noktaya gelmelerine rağmen, yaklaşık 15 gündür bu konuda hiçbir adım atılmadığını savundu.

Sakallı, yeni dönemde BRTK Yasa Tasarısı’nın meclisten geçirilmesi için de TDP’den destek istedi.

TDP Başkanı Cemal Özyiğit de, ülkenin çok çetin günlerden geçtiğine işaret ederek, Kıbrıs müzakerelerinde, al -ver sürecinin yaşanacağı 3. aşamaya geçileceğini söyledi.

Bunun ülke sorunlarına ne derece ışık tutacağının yaşanarak görüleceğini ifade eden Özyiğit, iç politikaya bakıldığında ise son zamanlarda ülkede çözümlenebilen hiçbir sorun bulunmadığını savundu.

Hükümeti eleştiren Özyiğit, ülkede BRTK da dahil olmak üzere toplu iş sözleşmesi düzeninin ortadan kaldırılmak istendiği görüşünü dile getirdi.

Özyiğit, BRTK’daki sorunların çözümlenmediği gibi, CAS çalışanlarının durumunun da ortada olduğunu söyledi.

Özyiğit, BRTK’nın son zamanlarda muhalefetin sesine daha çok yer verdiğini, bunun da memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

BRTK yönetimindeki eksikliklerin giderilmediğini, 2014 toplu iş sözleşmesinin imzalanmadığı gibi, eskisinin de uygulanmadığını ifade eden Özyiğit, hükümeti görevlerini yapmamakla suçladı.

Özyiğit, TDP olarak BRTK çalışanlarının her zaman yanlarında olacaklarını ve yasanın geçmesi için mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.