Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (BAY-SEN), 38. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, Thalassaemia Derneği yararına kan bağışı kampanyası düzenledi.

Sağlık Bakanlığı işbirliğinde kurumda düzenlenen kan bağışı kampanyası kapsamında kan veren sendika üyeleri, ülkede yaşanan kan sıkıntısının giderilmesine katkı koymayı ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirtti.

Kan bağışı öncesinde BAY-SEN Başkanı Salih Sakallı ve Thalassaemia Derneği Asbaşkanı Ahmet Varoğlu birer konuşma yaptı.

SAKALLI: “FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ”

BAY-SEN Başkanı Salih Sakallı, 38. kuruluş yıldönümlerini kutladıklarını ve bu çerçevede Thalassaemia Derneği yararına bir kan bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Kan bağışlarının yararlı olmasını umut ettiklerini belirten Sakallı, ülkede yaşanan kan sıkıntısı konusunda farkındalık yaratmak istediklerini dile getirdi.

1456131446.jpg

VAROĞLU: “KAN SIKINTISI ÜLKENİN KANAYAN YARASI”

Thalassaemia Derneği Asbaşkanı Ahmet Varoğlu da sendikanın kuruluş yıldönümünü kutlayarak, gösterdikleri duyarlılığa teşekkür etti.

Kan sıkıntısının ülkenin kanayan yarası olduğuna işaret eden Varoğlu, ciddi kan eksikliği yaşandığını ve bunun toplumun tümünü olumsuz etkilediğini söyledi.

Varoğlu, Sağlık Bakanlığı’na kan bağışı kampanyalarının artırılmasına yönelik çalışma yapması çağrısında bulundu.

1456131445.jpg