Suna ERDEN

Lefkoşa’da alkol tesiri altında Osman Market’in sahibi Osman Kozkıran’ı bıçakla yaralayan zanlı Ş.D (E-47) bayat kuruyemiş yüzünden kavga çıkardığı ortaya çıktı. Marketten satın aldığı kuruyemişleri bayat olduğu gerekçesi ile geri vermeye çalışan zanlının bu talebine karşın market sahibinin hakaretine uğradığını öne sürerek bıçağa sarıldığı belirtildi. Soruşturma amaçlı poliste tutuklu bulunan zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

YARALI TABURCU EDİLDİ

Duruşmada zanlı hakkında “yaralama, kanunsuz bıçak taşıma ve sarhoşluk” suçlarından soruşturma başlatıldığı belirtildi. Polis, önceki gece saat 23.30 sıralarında Lefkoşa’da Mevlevi Tekke Sokak içerisinde faaliyet gösteren Osman market önünde zanlının 183 promil alkol tesiri altındayken market sahibi Osman Kozkıran’ı kendisine sövdüğü gerekçesi ile bıçakladığını söyledi. Polis, göğsünden bıçak darbesi alan Kozkıran’ın Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını, tedavisinin ardından dün itibari ile taburcu edildiğini ifade etti. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, teminata bağlanmasını talep etti.

KURYEMİŞ BAYAT ÇIKINCA OLAY OLDU

Mahkemede söz hakkı alan zanlı market sahibinin kendisine bayat kuruyemiş sattığını, değiştirmek istediğini ancak market sahibinin kuruyemişleri geri almadığını, bunun üzerine yeni bir paket daha satın aldığını ancak adlığı bu paketteki yemişlerin de bayat çıktığını iddia etti. Zanlı market sahibine kuruyemişlerin bayat olduğunu söylemesi üzerine hakarete uğradığını, rencide olduğunu ve çıkan kavgada bıçakladığını öne sürdü. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 20 gün süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.