Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, yapılacak projelerle, hem bu dairelerde çalışan personelin daha rahat ortama kavuşacağını, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunulacağını söyledi.

Bakanlık’ta yer alan imza törenine, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Plan ve İnşaat Dairesi Müdürü Hasan Çoban, Telekomünikasyon Müdürü Remzi Evran, Cysings Construction Ltd. adına Emrah Çakır, Gerçek İnşaat ve Müteahhitlik Şirketi Limited adına Savaş Gerçek, Erbatu Emlak İnşaat Limited adına Ramazan Karataş ve bazı mimarlarla mühendisler katıldı.

Protokollere göre, Cysings Construction Ltd. tarafından Gazimağusa Cypfruvex binası röleve ve tadilat projesi; Gerçek İnşaat ve Müteahhitlik Şti. Ltd. tarafından Telekomünikasyon Dairesi Girne şubesi binasının tamir ve tadilat işleri; Erbatu Emlak İnşaat Ltd. tarafından da, Telekomünikasyon Dairesi Güzelyurt şubesi binasının tamir ve tadilatı yapılacak.

KAŞİF: “PERSONELE RAHAT BİR ORTAM”

İmza töreninde konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, verdikleri sözlerden birini daha yerine getirdiklerini belirterek, Girne ve Güzelyurt Telekomünikasyon Dairelerinde personelin rahat bir ortamda çalışmalarını sağlamak için projelerin ihalesine çıkıldığını söyledi.

Lefkoşa Telekomünikasyon Dairesi’ni ise yeni binaya kavuşturma çabalarının sürdüğünü dile getiren Kaşif, Gazimağusa’da Cypfruvex binası tamir ve tadilatının yapılacak olmasının da özelde Gazimağusa, genelde ise ülke ekonomisine katkı sağlayacağını vurguladı.

MALİYETLER

Başlatılacak çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi temennisinde de bulunan Kaşif, Cysings Construction Ltd.'e Gazimağusa eski Cypfruvex binası röleve ve tadilatı için 171 bin 700 TL; Gerçek İnşaat ve Müteahhitlik Şti Ltd.'e Telekomünikasyon Dairesi Girne şube binası tamir ve tadilatı için 604 bin 537 TL; Erbatu Emlak İnşaat Ltd.'e ise Telekomünikasyon Dairesi Güzelyurt Şubesi tamir ve tadilatı için 318 bin TL artı KDV ihale bedeli ödeneceğini belirtti.