Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklama göre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Taçoy,Mağusa bölgesi belediye başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

 
Taçoy, toplantıda yaptığı konuşmada, düzensizliklerin düzeltilmesi için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Çalışmalara ot ve çevre temizliğinden başlanacağını belirten Taçoy, belediyelerle yol kenarlarını temizlemek için ilgili yetkililerle görüşme gerçekleştirdiklerini anlattı.
 
Taçoy, bazı belediyelerin mali imkansızlıklar nedeniyle çevre temizliğini gerçekleştirememesinin doğal olduğunu ifade ederek, hükümetin bu konuya destek olmak istediğini kaydetti.
 
Bu katkıyı yaparken ilk önce Lefkoşa -Mağusa hattı üzerindeki Mağusa bölgesi köyleri ile istişare etmeyi tercih ettiklerini kaydeden Taçoy, Mağusa Belediyesi’nin çalışmalara başladığını ve birçok yerin temizliğini yaptığını belirtti.
 
Taçoy, “Elimizden gelen işbirliğini birlikte ortaya koyacağız. Belediyelerimiz ile bu konularda sıkça görüşüp inşallah bu yıl içerisinde daha farklı bir yapı ortaya çıkarmaya çalışacağız. Onların sıkıntılarını, bizim sıkıntılarımızı, ortak paylaşım noktalarımızı bularak birbirimize destek olacağız” dedi.
 
İşbirliğinin devam edeceğini kaydeden Taçoy, belediyeler ile olan işbirliğinin halka hizmet olarak geri döneceğini söyledi.
  
İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü ile Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan da yapılacak çalışmanın önemine vurgu yaparak, halkın bu yöndeki talebini karşılamaktan mutlu olduğunu belirtti.