Diyarbakır'da terör örgütü yandaşları tarafından indirilen bayrağı öperek, göndere asan çocuklar İHA'ya konuştu. Direğe tırmanarak, bayrağı asan çocuk, "Ya Allah diyerek, direğe çıktım. Bayrağı indirenler bize küfretti" dedi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde cuma günü akşam saatlerinde bir grup terör örgütü yandaşı tarafından Fatih Ortaokulu'nun bahçesinde bulunan gönderden indirilen Türk bayrağını, burada oynayan 10-13 yaşlarındaki 4 çocuk, büyük bir saygı gösterip, öpüp, alınlarına koyduktan sonra büyük bir zorlukla yeniden göndere astı. Çocukların bu davranışı okulun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. İHA'nın ulaştığı güvenlik kamerası görüntülerini servis etmesinin ardından, söz konusu çocuklar Türkiye'nin gündemine oturdu.

"BAYRAĞI ELLERİNDEN ALDIM"

İHA'ya konuşan çocuklardan U.S. (13), okula yakın bir bölgede oturduğunu belirterek, "5-6 kişi gelip ve bayrağı indirdiklerini yerde sürükledi. Ben de bayrağı ellerinden aldım. Direğin yanına gittim ve ağladım. Sonra bayrağı öpüp, "Ya Allah" diyerek direğe çıktım. Bayrak tekrar yere düştü. Biz onu tekrar taktık. Bize küfür ettiler. Gururlu oldum ve duygulandım. Kendimi internette gördüm. Kendime baktım hatırlamıyorum zannettim. Aklımda kamera bile yoktu" dedi.

"OĞLUMLA GURUR DUYDUM"

Fatih Ortaokulu'nda çalışan anne A.S. ise, olayın ardından oğlunu polislerin aldığını duyduğunu ve karakola gittiğini belirterek, "Oğlumu neden aldılar bilmiyordum. Bu kez okulun önüne geldim. Polisleri gördüm. Memurlara sordum hayırdır ne oldu? Onların bayrağı çocukların yere attığını söylemesi üzerine, "Oğluma sen mi yaptın?" diye sordum. Oğlum bana kendisinin yapmadığını söylemesi üzerine, "Ben de parmak izi alınırsa ortaya çıkar" dedim. Böyle bir şey varsa ona avukat bile tutmayacağımı söyledim. Televizyona çıktığını bugün gördüm. Gurur duydum. Polisler bana, "Abla böyle bir evlat yetiştirdiğin için gurur duyman lazım" dediler. 3 tane kızım var, bir oğlum var. Eli temiz olduktan sonra ben onu çok severim" diye konuştu.

"EŞİM HİÇBİR İŞ YAPMIYOR"

Oğluna sık sık polis ve askerlere karşı gelmesi halinde kendisine hakkını helal etmeyeceğini söylediğini anlatan kadın, şunları kaydetti:

"Eşim hiçbir iş yapmıyor. Ben okulda çalışıyorum. Geçici olarak çalışıyorum. Temiz olduğum için okuldaki hocalar beni beğeniyor. Saygıda duyuyorum onlara. Geçen yılda bu yılda tekrar işte olmama yardımcı oldular. İşimden memnunum. Sabah erken giderim. Akşam 17.00'de evime gelirim. Okulda çok rahatım. Hepsini de severim. Eşim bir iş yapmıyor. Yanımızda çalışır diye sevindim ama maalesef olmadı."

"DUYGULANDIM AĞRIMA GİTTİ"

Bayrağı direğe asanlardan 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki E.R. ise, "Vatanımız ve şehitler için yaptık. Bayrağın altında yaşıyoruz. Duygulandım ve zoruma gitti. Biz de onu astık. Ağlamaklı oldum" dedi.