Duygu Alan

Bayraktar Ortaokulu'nda sınıfların girişindeki koridorun tavanın çökmesi sonucu okul binasında önceki gün mühendislik inceleme yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, yapılan inceleme sonucunda okulda eğitimin güvenlik açısından devam ettirilemeyeceği kanaatine vardı. Bayraktar Ortaokulu’nun Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne taşınmasına karar verildi.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel ve sendika yetkilileri dün yeniden okula giderek, öğretmenlerle görüştü.

Toplantı sonrası Havadis’e konuşan Sendika Başkanı Tahir Gökçebel, gelecek Eylül ayında mevcut okulda yeni bina inşa edilmesi koşulu ile öğretmenlerin özveri göstereceğini, bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yazılı protokol talep edeceğini açıkladı.

Gökçebel açıklamasında ayrıca okulun nüfusunun öğrenci, müdür ve müdür muavinleri ve hademeler ile birlikte 500’e yakın olduğunu belirterek şuanda bu nüfusun yer müsaitliği bakımından ancak İlahiyat Koleji’ne sığabileceğini kaydetti.

Okulda hüzün vardı

Bayraktar Ortaokulu’nda dün hüzün ve gözyaşı vardı. Öğretmenler okuldaki dolaplarını dün boşalttı, zimmetli eğitim araç gereçlerini aldı. Yıllarını Bayraktar Ortaokulu’nda geçiren öğretmenler, okuldan geçici de olsa ayrılmaktan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Güvenlik” sebebi ile okulda eğitime ara verilmiş olmasına rağmen dün okula giden bazı öğrenciler ise gözyaşlarına hakim olamadı.

“Çocuğum gibi”

Bayraktar Ortaokulu’nda 26 yıldır görev yapan bir kadın öğretmen, Havadis’e yaptığı konuşmada üzüntüsünü şu sözlerle dile getirdi: Bayraktar Ortaokulu’nda göreve başladığımda kızım 8 aylıktı şimdi ise 26 yaşında. Okulun her köşesini, kaldırımını, kirişini, basamağını, adım adım biliyorum. Her köşesinde anım var.

Geçici bir süreç de olsa bugün okulu boşaltıyor olmak çok üzücü bir durum. Bayraktar Ortaokulu benim çocuğum gibi. Evladından ayrı düşen anne gibi hissediyorum.”

foto-(13).jpg

“Okulumuzu istiyoruz”

Bayraktar Ortaokulu’nda öğrenim gören ve tatil olmasına rağmen dün okula giden bazı öğrenciler, duygularını ifade ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

“Okulumuzu geri istiyoruz” diyen öğrenciler, yetkililere çağrıda bulunarak, sorunun bir an önce giderilmesini talep etti, bir sonraki yılda Bayraktar Ortaokulu’nda öğrenimlerine devam etmek istediklerini söyledi.

Sendika Eğitim Bakanlığı’na yüklendi

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, okulun durumu hakkında okul yönetiminin yaklaşık bir buçuk yıl önce bakanlığa bilgi verdiğini ve bakanlıktan okulda mühendislik bir inceleme yapılıp, rapor çıkarılmasını istediğini söyledi.

Gökçebel, bugün gelinen noktadan Eğitim Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu dile getirerek, “Ortada bir rapor varsa ve okuldaki tehlike belirlenmiş olmasına rağmen eğitim devam ettirilerek insan hayatı tehlikeye atıldıysa bakanlık suç işlemiştir ve bu suç affedilemez” dedi.

Tahir Gökçebel, okulun nüfusunun öğrenci, müdür ve müdür muavinleri ve hademeler ile birlikte 500’e yakın olduğunu belirterek şuanda bu nüfusun yer müsaitliği bakımından ancak İlahiyat Koleji’ne sığabileceğini kaydetti.

Gökçebel, bu noktada öğrencilerin dağıtılmaması için öğretmenlerin büyük bir özveri göstererek eğitimi dönem sonuna kadar İlahiyat Koleji’nde devam ettireceğini söyledi.

Gökçebel, taleplerinin gelecek Eylül ayında mevcut okulda yeni bina inşa edilmesi olduğunu bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yazılı protokol talep edeceğini açıkladı.

Tahir Gökçebel, protokolde öğretmen ve öğrencilerin ulaşımı ile ilgili de bir maddeye yer vereceklerini dile getirdi.

Gökçebel sözlerini, “Bayraktar Ortaokulu’nda bu yaşananlar devlet okullarının ne kadar ilgisiz ve bakımsız durumda olduğunu da açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

Tek: Binanın inşası da sorgulanmalı

KTOEÖS Genel Sekreteri Vedat Tek ise açıklamasında bir binanın ömrünün ortalama 70 yıl olduğunu belirtti.

Bayraktar Ortaokulu’nun 90’lı yıllarda inşa edildiğine dikkat çeken Vedat Tek, gelinen noktada binanın inşasının da sorgulanması gerektiğini kaydetti.