Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Bayraktar Ortaokulu’nun ikinci katındaki beton parçalarının düşmesi sonucu bugün tatil edilen okuldaki öğrencilerin yarın eğitime devam edeceğini ancak okullarına mı yoksa başka bir okula mı gideceklerinin gün içinde netleşeceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, SOS Çocuk Köyü, ana okul ve kreşine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından SOS Çocuk Köyü Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Çerkez başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Milli Eğitim Bakanlığı basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, Bakan Dürüst, kabulde, sorunların aşılması adına her türlü yardıma hazır olduklarını vurguladı.

Devlet, hükümet ve bakanlığın yapması gerekenlerin, SOS sivil toplum anlayışı ile hayat bulduğunu ifade eden Dürüst; “çocukları daha kaliteli ortamda yaşatmak, yaşama tutunmalarını sağlamak çok önemli. Aile evleri çok etkileyici. Yarınki Bakanlar Kurulu toplantısının gündem dışı bölümünde de konuyu tartışmaya açacağım. Bilmenizi isterim ki ben Bakan olarak yasal, maddi ve manevi her türlü desteği vermeye hazırım” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, SOS yetkililerini kabulünde, basın mensuplarının sorusu üzerine Bayraktar Ortaokulu ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.

BAKAN DÜRÜST: “EYLÜL AYINDA, AYNI ALANA YENİ BİNA İNŞA EDİLMİŞ OLACAK”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Bayraktar Ortaokulu’ndaki binanın ikinci katındaki beton parçalarının düşmesi sonucu bugün tatil edilen okulda öğrencilerin yarın eğitime devam edeceğini belirterek konuyla ilgili şunları ifade etti:

“Öğrenciler yarın eğitime devam edecek ancak Bayraktar Ortaokulu’na mı? Yoksa başka bir okula mı gidecekleri gün içinde netleşecek. Öğrenciler için alternatif bir okul da hazır edildi.”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Eylül ayında aynı alanda yeni bir bina yapılması için hazırlıkların tamamlandığını, henüz 90’lı yıllarda inşa edilen bu binanın neden bu denli hasara uğradığının ise araştırıldığını açıkladı.

Bakan Dürüst, Bayraktar Ortaokulu ile ilgili şunları söyledi:

“Bayraktar Ortaokulu 90’lı yıllarda yapıldı. O dönem denetimin kim tarafından yapıldığı açıklanacak. Neden henüz 25 yıllık olan bina neden bu denli kötü oldu sorumluları bulunacak. Yeni bir bina Eylül ayında her koşulda aynı arazide hazır olacak. Kaynak için TC Elçiliği, TC yetkilileri ve kendi bütçemiz ile öğrenciler yepyeni bir okulda eğitime başlayacak. Bir süredir bu konuda proje yapılıyordu. Verilen bir günlük aranın ardından sendikanın da fikrini alıp eğitimin nerede devam edeceğine karar vereceğiz. Öğrencileri tehdit edecek bir unsur saptanırsa eğitime bu okulda devam edilmeyecek. Başka seçenekler de var. Bir okul buradaki öğrencilerimizin eğitime devam etmesi için hazır edildi. Konuya ilişkin detaylar gün içinde belli olacak” dedi.

ÇERKEZ

SOS Çocuk Köyü Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Çerkez ise Bakan Dürüst’ün SOS Çocuk Köyü, ana okul ve kreşine gerçekleştirdiği ziyartten duyduğu memnuniyetli dile getirerek, zor bir görevi yerine getirmeye çalıştıkları ve aşılması gereken zorlukların bulunduğunu kaydetti.