Nadire Bahadi

Müslüman aleminin dini bayramlarından biri olan Ramazan Bayramı dün sona erdi. Bayram süresince hem tatil yapan hem de aile ziyaretleri gerçekleştiren vatandaş keyifli 3 gün geçirirken, ziyaretlerini tamamlayıp sıcak havadan bunalan vatandaşlar ise dün kendini ülkenin serin sularına bıraktı. Bayram tatili nedeni ile dün Lefkoşa ve Girne’de kent merkezi neredeyse boşalırken sahillerde renkli görüntüler yaşandı.

Girne sahilleri doldu taştı

Bayram tatilinin yaz aylarına denk gelmesi ile bayramın ilk 2 gününde aile ziyaretlerini tamamlayan vatandaşlar dün Girne’de sahillere akın etti. Güneşli ve sıcak havada tatili fırsat bilen vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren kendini Girne’nin serin sularına bıraktı. Kimi güneşlenerek bronzlaşmayı tercih etti, kimi serin sularda kulaç atmayı. Sahillerde aşk tazeleyenlerde vardı, kitap okuyarak yorgunluk atmaya çalışanlarda. Sahillerde en çok mutlu olanlar ise yine çocuklardı. Kumdan kaleler yaparak keyifli oyunlar kuran çocuklar denizden de çıkmak istemedi. Tatili eğlenceye çeviren vatandaşlar ise deniz kenarında tenis oynayarak keyiflerince bir gün geçirdiler.

olaj.jpg

Mağusa, İskele ve Karpaz da yoğunluk vardı

Deniz boyu uzanan Mağusa ve Karpaz sahillerine de ilgi yoğundu. Eşsiz kum sahilleri ile çok sayıda turist ve vatandaşı cezbeden Mağusa, İskele ve Karpaz sahilleri de bayramın 3’üncü gününde çok sayıda deniz sevdalısını ağırladı. Bazı vatandaşlar bakir doğa güzelliğine sahip olan Karpaz’ın serin suları için sabahın erken saatlerinde yola koyulurken, İskele’nin gözde sahillerinden Makenzi Plajı ile Mağusa’da Glapsides Plajı en çok tercih edilen sahiller arasında yer aldı.

İşletmeci memnun

Yaz sezonunda özellikle hafta sonları yüksek doluluk oranlarına ulaşan işletmeciler de bayram tatilinden nasibini aldı. Bazı vatandaşlar Girne sahillerinde faaliyet gösteren işletmelerin imkanlarından faydalanarak işletmecinin yüzünü güldürdü. Bazı vatandaşlar ise denize girmek için ücret ödemek istemeyerek ücretsiz olan plajları tercih etti. Bayram süresince çeşitli kampanyalar düzenleyen turizm işletmecilerinin de işlerinde artış yaşandı. Ülke genelindeki pek çok turizm işletmesi sezonun en yüksek doluluk oranına ulaştı. Bayram ziyaretlerini tamamlayan vatandaşlar hafta sonunu da içine alan 9 günlük tatili fırsat bilerek Girne ve Karpaz bölgesindeki tatil mekanlarında yerlerini ayırttı.

plaj2.jpg