GAMZE BAYKUR

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından Dörtyol Polis Karakolu önünde bir araçta ele geçirilen 1 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan ucu yanık sigarayı tasarruf ettikleri gerekçesiyle tutuklanan zanlı Ömür Emirsoylu ile konu ucu yanık sigarayı Emirsoylu'ya verdiği iddia edilen zanlı Şengül Akburç dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Emirsoylu ile Akburç tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Akburç, hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, zanlı Ömür Emirsoylu'yu 29 Eylül tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından Dörtyol Polis Karakolu önünde aracında tespit ettiklerini belirtti. Araçta yapılan aramada şoför koltuğu altında 192 mg uyuşturucu madde içeren ucu yanık sigara bulunduğunu açıklayan Kavaz, zanlı Emirsoylu'dan yapılan soruşturmada konu sigarayı zanlı Şengül AKburç'tan aldığının tespit edildiğini belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Kavaz, zanlıların uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

ZANLI AKBURÇ, 2 HAFTA İÇİNDE İKİNCİ KEZ YAKALANDI

“Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarından tutuklanan zanlı Şengül Akburç, iki hafta içinde ikinci kez ayni suçtan tutuklandı. Zanlı Akburç, 15 Eylül tarihinde 3 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçundan tutuklanarak ve Mağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılmış ve yurt dışına çıkışının yasaklanmasının yanı sıra 2 KKTC vatandaşının imza ettiği 50 bin TL'lik kefalet senedi ile serbest kalmıştı.

ZANLI AKBURÇ, CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Ömür Emirsoylu ile Şengül

Akburç'un kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 1'er KKTC vatandaşının 100'er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi. Toroslu, ayrıca zanlı AKburç'un 5 bin TL de nakdi teminat ödemesine emir verdi. Ancak zanlı Akburç, teminat şartlarını yerine getiremeyerek hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.