Hasan Düzgün

Bayramların vazgeçilmezi konumundaki bayram yeri bu yıl da ziyaretçileriyle doldu taştı. Lefkoşa Fuar Alanı’nda kurulan bayram yerinin müdavimleri yine çocuklardı. Çocuklar, bayramın keyfini çıkarmak için aileleriyle birlikte fuar alanına koştu. Fuar alanındaki lunaparkta  gönüllerince eğlenen çocuklar,  yiyecek içecek statları ile şans oyunlarını da ihmal etmedi. Bayram süresince toplanan harçlıklar, bayram yerinde harcandı. 

“Eski bayramların tadı yok”

Fuar Alanı’nda yiyecek, içecek ve çeşitli eşyalar satan esnaf bayramların eski heyecanın kalmadığını dile getirirken, satışların da diğer bayramlara oranla düştüğünü vurguladı. Esnaf fuar alanının temiz olmamasından şikayet etti.

fot-2.jpg

Esnaf ne dedi?

Vacit Davulcu: Vatandaş ekonomik krize rağmen buraya geliyor. İnsan kalabalığı olarak baktığında işler çok iyiymiş gibi görülüyor fakat öyle değil. İnsanların alım gücü düştüğünden dolayı eskisi kadar alışveriş yapamıyor. Bayramlar eskiden daha coşkulu geçerdi.

Ali Yurtseven: Panayır yerine eskiye göre rağbet çok az. Ekonomik krizden dolayı insanlar  böyle etkinliklere katılmak istemiyor. Eskiden insanlar için bayram demek panayır yeri demekti. Şimdiki zamanda insanlarda o heyecan kalmadı. Bizde eski bayramları özlüyoruz.

Hasan Öztenay: Bu sene işler her zamankinden daha kötü. Okulların açılması ve ekonomik kriz bizim işlerimizi de olumsuz etkiledi. Ben 1981 yılından  beri bu işi  yapıyorum ve hemen hemen her panayıra gidiyorum. Fakat bu yılki hasılat şimdiye kadar yaptığım en kötü hasılattı.

Hasan Karabaşak: Bayram yerinin işleri iyi. İnsanlar eskisi kadar rağbet göstermese de bu yıl bir çok insan buraya geldi. Ben bu ülkede yapılan bütün festivallere gidiyorum . Buraya kira bedeli olarak ödediğimiz miktar çok fazla değil. Fakat Belediye aldığı paranın hakkını vermiyor. Her yer toz toprak içinde. Fuar alanına tek kuruşluk yatırım yapmıyorlar. Sattığımız yiyecekler toz toprak oluyor. Çocuklar oyun alanında tozun içinde oynuyorlar. Lütfen belediye görevlerini yerine getirsin.