AK Parti, Kurban Bayramı dolayısıyla partiler arası bayramlaşmada HDP ve Saadet Partisi heyetlerini kabul etti. HDP'nin ziyaretinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Hiç kimse devletin dışında zor kullanmaya kalkmasın" dedi.

AK Parti, Kurban Bayramı dolayısıyla partiler arası bayramlaşmasını AK Parti Genel Merkezi'nde yapıyor. Partileri kabul eden heyette, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkanı Selçuk Özdağ, Ankara Milletvekili ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meryem Göka, Ankara Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Mallı yer aldı.

HDP heyetinde yer alan Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, barışın ve sevginin egemen olması gerektiğini belirterek, "Ortadoğu'da yeni acılara şahit olduk. Bayramda bir Şii Camisine saldırı oldu. 700'ün üzerinde insanın hayatını kaybetmiş olması aslında likayata ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Bayramların, kan ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Silahlar konuşmasın, insanlar ölmesin istiyoruz. Bireysel özgürlüğün genişletilmesine evet ama kolektif özgürlüğe hayır diyoruz. Hiç kimse devletin dışında zor kullanmaya kalkmasın. Silah kimin elindeyse hepsine birlikte karşı çıkalım. Bayram dilini her güne yayalım. Kimse dağa çıkmasın, askerimiz, polisimiz ölmesin" dedi.

AK PARTİ, SAADET PARTİSİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

Saadet Partisi heyetinde yer alan Genel Başkan Yardımcısı Atik Akdağ, birlik ve barış dilinin yayılması gerektiğini belirterek, bölgede yaşanan gelişmelere değindi. Akdağ, 1 Kasım seçim sonuçlarının bütün partiler için hayırlı olmasını dilediğini ifade etti.

Özdağ ise, yaşanan terör olaylarına değinerek, "Türkiye terör belasından kurtulursa, kartopu şu anda Ağrı Dağı'nın zirvesinde. Bir hamle yapabilirsek, siyasi partilerle yapacağız ki yapmak durumundayız" diye konuştu.

SAADET PARTİSİ HEYETİ: "BİLSEYDİK KADAYIFLA GELİRDİK"

Saadet Partisi heyetine, Selçuk Özdağ'ın aday olduğu Manisa iline özgü olan mesir macunu ikram edildi. Erbakan'ın en sevdiği tatlının kadayıf olduğunu hatırlatan Saadet Partisi heyeti ise, "Bilseydik kadayıfla gelirdik" ifadelerini kullandı.