Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partilerin başkan ve temsilcileri Lefkoşa’da ara bölgede yeniden bir araya geldi.

“Kıbrıs’ta demokratik bir çözümün temel parametreleri”nin ele alındığı toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, Kıbrıs’ta bulunacak bir çözümün federal, demokratik, adil ve kalıcı olması gerektiği belirtildi ve iki liderin bu yönde yapacağı çalışmalara destek verildi.

Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği’nin himayelerinde rutin olarak gerçekleşen toplantılar çerçevesinde Ledra Palace Otel’de bu sabah saat 10.30’da başlayan toplantı 2 saat sürdü.

Güney Kıbrıs’taki EDEK partisinin ev sahipliğindeki toplantıya KKTC’deki siyasi partilerden Demokrat Parti Ulusal Güçler (DPUG) heyeti katılmazken, CTP’yi Muhittin Özsağlam ve Ürün Solyalı, UBP’yi Şahap Tokatlı, TDP’yi Cemal Varoğlu ve Hulus Kilim, BKP’yi Salih Sonüstün ve Fatoş Özer, YKP’yi Oğuz Özen, Alpay Durduran ve Murat Kanatlı temsil etti.

Toplantıda Kıbrıs Rum kesimindeki siyasi partilerden EDEK’in yanı sıra, AKEL, EDİ, DİKO, EPALXI ve Yeşiller’in parti başkan ve temsilcileri yer aldı.

1443612691.jpg

ORTAK AÇIKLAMA… FEDERAL, DEMOKRATİK, ADİL VE KALICI ÇÖZÜME DESTEK

Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Oksana Tomova toplantı sonrası hazırlanan ortak metni basına okudu.

Ortak açıklamada, bugünkü toplantıda ev sahipliği yapan EDEK’in önerisi üzerine “Kıbrıs’ta demokratik bir çözüm için temel parametreler nedir” konusunun ele alındığı ifade edildi.

Açıklamada “Kıbrıs’ta bulunacak bir çözümün federal, demokratik, adil ve kalıcı olması gerektiği ve iki liderin bu yönde yapacağı çalışmalara destek verildiği” belirtildi.

Partilerin bir sonraki toplantısı 21 Ekim Çarşamba saat 10.30’da Ledra Palace Otel’de yer alacak.

1443612692.jpg