Kamu-Sen, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, Tıp-İş, Türk-Sen, Dev-İş, Güç-Sen, Hazine-Sen, Çağ-Sen, DAÜ-Sen ve DAÜ-BİR-SEN’in Gazimağusa’da örgütlü oldukları iş yeri ve okullarda birlikte gerçekleştireceği grev saat 10.00’da başladı.

Gazimağusa Belediyesi önünde toplanan eylemciler, yağmura rağmen Anıt Çemberi’ne yürüyüş yapıp burada miting düzenliyor.

Sendikalar aynı eylemi aynı saatlerde 18 Mart’ta Girne’de, 25 Mart’ta ise Lefkoşa’daki işyerlerinde yapacak.

KTOEÖS VE KTÖS GAZİMAĞUSA’DAKİ OKULLARDA GREV YAPIYOR

Bu arada Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Gazimağusa'daki okullarda 2 saatliğine greve gitti.

KTOEÖS, Gazimağusa TMK, Gazimağusa Meslek Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Namık Kemal Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi, Çanakkale Ortaokulu ve Canbulat Özgürlük Ortaokulu’nda; KTÖS ise Alasya İlkokulu, Canbulat İlkokulu, Gazi İlkokulu, Karakol İlkokulu, Polatpaşa İlkokulu, Şehit Hüseyin Akil İlkokulu, Şehit Mustafa Kurtuluş İlkokulu, Şehit Osman Ahmet İlkokulu, Şehit Zeki Salih İlkokulu, Gazimağusa Maarif Anaokulu ve Alasya Vakıf Anaokulu’nda 10.00-12.00 saatleri arasında grev yapacak.

“Göç Yasası” olarak nitelendirilen düzenlemeler sonrasında istihdam edilen tüm öğretmenlerin ise bugün ve daha sonra gerçekleştirilecek 2 eylemde 08.00-13.00 saatleri arasında grev yapacağı belirtildi.