Slovakya Büyükelçiliği himayelerinde ara bölgede toplantılar yapan bazı Kıbrıs Türk ve Rum siyasi partileri temsilcileri, BM ve AB yetkilileri  yanında Kültürel Miras Teknik Komitesi üyeleriyle birlikte yarın Gazimağusa bölgesinde bazı tarihi ve turistik yerlere gezi düzenliyor.

Slovakya Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, yarın 08.30’da Lefkoşa’da Ledra Palace sınır kapısında toplanacak parti temsilcileri, buradan otobüsle Gazimağusa’ya hareket edecek ve ilk olarak saat 10.00’da Othello Kalesi’ni ziyaret edecek. Siyasi parti temsilcileri burada Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve sözde “Maraş Belediye Başkanı Alexis Galanos” tarafından karşılanacak.

Gazimağusa Surlariçi’nde 11.00’de yürüyüş de yapacak olan siyasilere Mağusa İnisiyatifi üyeleri de eşlik edecek.

St. Barnabas Manastırı’na saat 12.00’de gidecek parti temsilcileri 12.30’da da Mutluyaka’da olacak ve Muhtar Erkin Şafaklı ve Belediye Meclis üyeleriyle biraraya gelecek ve köylülerle sohbet edecek.

Parti temsilcileri daha sonra Mutluyaka’daki Aziz Elias Kilisesi’ni ziyaret edip ardından Lefkoşa’ya dönecek.

Geziye DP/UG’den Tuna Arıhan ve Mahmut Hüdaverdi, UBP’den Şahap Tokatlı ve Ersan Saner, TDP’den Ercan Hoşkara ve Hulusi Kilim, BKP’den Raif Kanlıoğlu, YKP’den Murat Kanatlı, KSP’den Mehmet Birinci, AKEL’den Hristos Hristofides ve Elias Demetriu, DIKO’dan Spyros Stefu ve Alexis Alexandru, DISI’den Haralambos Stavrides ve Yorgo Karullas, Birleşik Demokratlar’dan Spiros Hadjigregoriu katılacak.

AB Destek Ofisi Proje Koordinatörü Alessandra Viezzer, Program Menejeri Augustin Moya Colorado, BM Kalkınma Programı (UNDP) Sorumlusu Tiziana Zennaro, BM Danışmanlarından Lynn Hastings, BM Siyasi İşler Sorumlusu Celia Richardson, BM Sivil İşler Sorumlusu Faylene Woolley, Kültürel Miras Teknik Komitesi Türk Üyesi Ali Kanlı ve Rum Üyesi Glafkos Konstantinides de gezi heyetinde yer alacak.

Gezide Slovak Büyükelçi Oksana Tomova’ya yardımcısı Robert Chatrnuch eşlik edecek.

SİYASİ PARTİLERİN GAZİMAĞUSA GEZİSİNE CTP-BG DE KATILACAK

Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partilerin Slovakya Büyükelçiliği’nin organizasyonuyla yarın Gazimağusa bölgesine yapacağı geziye CTP-BG milletvekilleri de katılacak.

CTP-BG Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, Gazimağusa bölgesindeki tarihi eserlere yönelik gezide CTP-BG’yi Gazimağusa milletvekilleri Arif Albayrak ve Asım Akansoy temsil edecek.