Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi Yerleştirme Sınavı yarın yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Dairesi Müdürü Havva Dağsever tarafından yapılan açıklamaya göre, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi olmak üzere 2 sınav merkezinde, iki oturumda gerçekleştirilecek sınavın birinci oturumu 08:30-10:15; ikinci oturumu ise 10:45-12:00 saatleri arasında yapılacak.

Sınavların tamamlanmasının ardından sınav soruları ve cevap anahtarları Milli Eğitim Bakanlığı web sitesinden  www.mebnet.net yayımlanacak.

Sınava, kayıt yaptıran 774 öğrencinin katılmasının beklendiğini kaydeden Dağsever, sınavın tamamlanmasının ardından yanıt kağıtlarının optik okuyucu işlemi ile değerlendirileceğini ve sınav sonuçlarının aynı gün akşam saatlerinde açıklanacağını belirtti.

Öğrencilerin yerleştirme puanının; bu sınavdan elde ettikleri puanlara ilaveten, ortaokul diploma derecesine göre elde edecekleri puanın yüzde 50’sinin de eklenerek hesaplanacağını ifade eden Dağsever, elde edilen yerleştirme puanı ve kayıt esnasında belirtilen tercihlere göre BEAL - Anadolu Lisesi programına 120, BEAL - IGCSE programına 30 ve 20 Temmuz Fen Lisesi programına 130 olmak üzere toplam 280 öğrencinin kayıt hakkı elde etmiş olacağını bildirdi.