Kıbrıs İşitme - Konuşma Engelliler Vakfı (KİKEV), Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nde (BEAL) işitme - konuşma engelliler hakkında seminer verdi.

KİKEV Başkanı Bahire Doğru yaptığı yazılı açıklamada, vakıf olarak geleceğin gençlerine engelliler konusunda bilgi vermenin görevleri olduğunu söyledi. Bu konularda eğitimin şart olduğunu belirten Doğru, “Toplumun bireyleri olarak hepimiz yaşamımız boyunca karşımıza çıkan engelleri aşmak için çalışırız. Fakat bunu yaparken etrafımızdaki her bir bireyin farklılıklarını görmeyiz veya görmezden geliriz. Farklılıklara saygı duymak, farkında olmak ve bilinçli olmak belki de biz engelliler için yaşamı kolaylaştıran bir unsurdur” dedi.

BEAL’de gerçekleştirilen seminerde KİKEV hakkında öğrencilere bilgi verilerek, işitme - konuşma engelli bireylerin farklı bir engel gurubu olduğu ve neler yapılabileceği konusunda bilgilendirilen öğrencilerin, bu duyarlılık ve bilgileri paylaşarak herkesi bilinçlendirmelerini istediklerini belirten Bahire Doğru, seminere katılan KİKEV üyesi Osman Tımbıloğlu, Mevlüt Güler, Kazım Tunç ve Tünay Özyay ‘ın ayni engel gurubundan olmalarına rağmen farklı farklı oldukları ve bu özellikleri ile öğrencilere kendilerini tanıtarak bilgilendirdiklerini söyledi. Doğru, gençlerin sorularını da yanıtladıklarını ifade etti.

KİKEV işaret dili eğitmenleri Ezgi Bertiz, Emrah Soykan ve Kazım Tunç ‘un da seminerde öğrencilere işaret dili hakkında bilgiler verdiğini ve işaret dili ile bazı çevirilerin yapılmasının öğrenciler tarafından ilgi ile izlendiği kaydeden Doğru, seminerin gerçekleşmesine ve gençlerdeki bu duyarlılığa öncü olan BEAL Müdürü Sibel Karakaya, öğretmenler Hülya Tek ve Emine Garanti’ye teşekkür etti.

Bahire Doğru, bu arada öğrencilerin, KİKEV için etkinlik düzenlediklerini ve elde ettikleri geliri vakıfa bağışladıklarını kaydederek, bundan memnuniyet duyduklarını söyledi.