Bebeğinizin ilk adımlarını atmaya başlaması ile bebek ayakkabılarıyla tanışmaya başlıyoruz. Bugüne kadar bebeğinizin ayaklarını sıcak tutmak için kullandığınız patiklerin yerini artık ayakkabılara bırakmanın zamanı gelmiş oluyor. Henüz yumuşacık ve esnek bir yapıya sahip olan bebeğiniz için doğru ayakkabı nasıl seçilmeli?

            Tüm anne ve babalar bebeklerine güzel bir ayakkabı almak ister. Ancak bebek ayakkabılarının şık olmasından daha önemli olan bebeğinizin sağlığına uygun olmasıdır. Nasıl ki minik ayaklarını evin içerisinde gezdirirken halı gibi yumuşak yüzeylere basmasına yardımcı oluyorsak ayakkabıda da bu konudan feragat etmemeliyiz. Unutmamalıyız ki esnek ve yumuşak bir bebek ayakkabısı tercihi bu işin altın kuralıdır. Bu sayede bebeğinizin kendi dengesini kurabilmesine olanak sağlamaktadır. Bunların dışında topuğu kaymayacak şekilde tasarlanmış olmalı ve sağ sola yük verildiğinde gerilmeye dayanıklı olmalıdır. Bebeğinizin ayağını sıkmayan, içerisine hava akışı sağlayarak ayağını serin, rahat, koku yapmayan ve kuru ortamda kalmasını sağlayacak ürünler tercih ederek alerji ve tahriş eden bebek ayakkabılarından uzak durulmalıdır. Ayrıca bebek ayakkabısının üretildiği maddeler de çok önemlidir. Deri ve kanvastan üretilmiş ayakkabılar bebeğiniz için en iyisidir. Sentetik ve plastik ayakkabılardan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Bebeğinize aldığınız ayakkabının tabanı 1 cm’i geçmemeli, kaymamalı ve sert olmalıdır. Topuğun yüksekliği ise 5 ila 7 mm arasında olmalıdır. Ayakkabıyı almadan önce bebeğinizin ayağında denemeli ve yürüyüşünde anormal farklılıklar olup olmadığını gözlemlemelisiniz. Ayakkabıyı çıkardıktan sonra ise ayağında herhangi bir kızarıklık, ayakkabıya bağlı iz ve şekillerin olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu konudaki en önemli hususlardan bir tanesi de bebeğinizin ayakkabı gelişimini durduracak sıkı ayakkabılar tercih etmemenizden geçer. Belirli sürelerle giyilen ayakkabıları kontrol etmeli ve bebeğinizin ayağının ayakkabı içerisinde rahat bir şekilde adım attığından emin olmalısınız. Eğer herhangi bir sıkışıklık meydana gelirse büyüme çağındaki bebeğinizin gelişimini engeller ve bebeğinizin yürüyüş sağlığı açısından ters bir etki yaratacağını unutmamalısınız.

            Ayakkabı Dünyasının kullanıcılarına sunduğu birçok çeşidiyle, bebeğinizin gün içerisindeki temposunu yavaşlatmadan ve sağlığını etkilemeden modaya ayak uydurmasını sağlayabilirsiniz.