Zorkun TAŞER

Havaların aşırı derecede soğuması nedeniyle, evlerinde elektrikli  veya gazlı soba kullanmak zorunda kalan vatandaşlar, bedava ısınmanın da yolunu buldu.

Hafta sonu tatilini fırsat bilerek güneye  gidenlerin büyük bir çoğunluğu “alış-veriş mazeret, ama ısınmak esas niyet” dedi.

Metehan sınır kapısında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, Diyalog muhabirinin “neden güneye geçiyorsunuz?” sorusuna “hem ısınmak, hem de alış-veriş” yanıtını verdi.

Güneyde ‘indirim kampanyalarının’ erken başladığını, Kuzey Kıbrıs’taki işyerlerinin ise hala beklemede olduğunu anımsatan vatandaşlar, şöyle dedi:

“Güneyde indirimler yüzde 50’yi aşmış durumda. Onlar ekonomik kriz nedeniyle fiyatlarıo sürekli aşağılarak çekiyorlar. Bizde ise yüzde 20’lerde olan indirimler çekici olmuyor. Ayrıca, modern alış-veriş merkezlerinde bir tam gün geçirme şansımız vardır. Isınma parası da ödemiyoruz.”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun uygulamakta olduğu elektrik fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve bir tane elektrikli soba kullanmanın dahi yüksek maliyetli olduğunu belirten vatandaşlar “artık her şeyi hesaplayarak yaşıyoruz” dedi.