Lefkoşa’da 20 Temmuz Fen Lisesi’nde okul idaresi, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), okul aile birliği ve öğrenciler, kadın beden eğitimi öğretmeni eksikliğine dikkat çekmek için uyarı eylemi yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Şubat 2015’te emekli olan iki kadın beden eğitimi öğretmeni yerine atama yapmadığı, öğrencilerin yaklaşık bir yıldır beden eğitimi dersi görmediğinden ders notu alamadığı, bunun da fiziksel gelişimleri ve not ortalamalarına olumsuz yansıdığı ifade edildi.

Öğrenciler okulda düzenlenen eylem sırasında, “eğitim hakkımızı istiyoruz”, “özel okul yoksa öğretmen de yok, anneciğim, babacığım bak karneme beden eğitimi yok”, “yeter ne zaman” gibi sloganlar içeren pankartlar açtı.

Eylemde, Okul Müdürü Fatin Zorlu Ramiz, Okul Aile Birliği Başkanı Halil Sedat Dağoğlu, KTOEÖS Genel Sekreteri Vedat Tek ve okul öğrencilerinden Meryem Kaçar konuşma yaptı.

1456739690.jpg

RAMİZ: “ÖĞRENCİLERE KAYIP OLARAK YANSIYACAK”

20 Temmuz Fen Lisesi Müdürü Fatin Zorlu Ramiz, 2015 yılında okulda görev yapan iki kadın beden eğitimi öğretmeninin emekli olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan okula yeni atama yapılmasını talep ettiklerini ancak bugün hâlâ atama yapılmadığını belirtti.

Okulda 12 sınıfın beden eğitimi derslerinin boş geçtiğini söyleyen Ramiz, bu öğrencilerin karnelerine beden eğitimi dersi notunun işlenmeyeceğini, bunun da öğrencilere kayıp olarak yansıyacağını kaydetti.

Ramiz, “Bakanlığa her talebimizde Maliye Bakanlığı’nda imzada olduğu yanıtını alıyoruz. Öğrencilerin hem notu hem de zamanı çalınıyor” dedi.

DAĞOĞLU: “ÇOCUKLAR SPOR YAPMALI”

20 Temmuz Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Halil Sedat Dağoğlu, velilerin durumdan çok şikayetçi olduğunu, çocukların spor yapması gerektiğini ancak öğretmen eksikliği nedeniyle yapamadıklarını söyledi.

Öğrencilerin beden eğitimi dersinden not alamamasının gelecekte sorun yaratacağını dile getiren Dağoğlu, 13 aydan beri atama yapılmadığını, yetkililerin verdikleri sözü tutmadıklarını ifade etti.

1456739689.jpg

TEK: “FİZİKSEL GELİŞİMİ AÇISINDAN SIKINTI YARATIYOR”

KTOEÖS Genel Sekreteri Vedat Tek, okulda emekli olan kadın beden eğitimi öğretmenleri yerine henüz atama yapılmadığını, ihtiyaç belli olmasına rağmen gereken tedbirlerin alınmadığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı’nın “öğretmen eksikliği yok ama yaratılıyor” şeklinde basına açıklama yaptığını söyleyen Tek, bakanı eleştirerek, eksikliği kimin yarattığını sordu.

Ülke genelinde 7-8 öğretmen eksikliği yanında müdür ve müdür yardımcısı eksikliği de yaşandığını dile getiren Tek, okulların açılmasının üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen eksikliklerin giderilmediğini kaydetti.

20 Temmuz Fen Lisesi’nde üç dönemdir beden eğitimi dersi yapamayan öğrenciler bulunduğuna işaret eden Tek, öğrencilerin fiziksel gelişimi açısından bu durumun sıkıntı oluşturduğunu belirtti.

Tek, “Çarşambaya kadar çözülmezse bunun sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı olacak” dedi.

“SINAV TÜZÜĞÜ DEĞİŞMELİ”

Okullarda Sınıf Geçme Sınav Tüzüğü ile ilgili de sorunlar yaşandığını söyleyen Tek, “Tüzük değişti, okullarda kaos yaşanıyor. Bazı okullar ders yapamaz duruma geldi” diye konuştu.

Tek, tüzüğün değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

1456739729.jpg

KAÇAR: “NOT ORTALAMAMIZI OLUMSUZ ETKİLEYECEK”

20 Temmuz Fen Lisesi öğrencilerinden Meryem Kaçar ise, okula kadın beden eğitimi öğretmeni atanmadığını, bu durumun gelecekte not ortalamalarına olumsuz yansıyacağını, girecekleri sınavlarda geri düşmelerine yol açacağını belirtti.

En kısa sürede öğretmen atanması gerektiğini söyleyen Kaçar, “Bu durum bizi zora sokacak ve olumsuz etkileyecek, sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi.

1456739688.jpg