Trabzon Adliyesi'nde gece bekçiliği yaparken önce sınavlara girerek mübaşir olan ardından da hukuk fakültesini bitirerek avukat olan Hakan Yazıcı, ruhsatnamesini kendisi gibi mübaşirken hukuk fakültesini bitirip avukat olan ve şimdi de Trabzon Baro Başkanlığı yapan Orhan Öngöz'ün elinden aldı.

Trabzon Barosu'nda düzenlenen törende konuşan Baro Başkanı Orhan Öngöz, Hakan Yazıcı'nın tırnaklarıyla bu yere geldiğini ifade ederek "Avukatlık mesleğine adım, ruhsatla başlar. Hakan arkadaşımız stajın ardından ruhsatını aldı. Hakan benim kardeşim aynı zamanda da bir meslektaşım. O da benim gibi adliyede devlet memuru olarak çalışmış, tırnaklarıyla kazıyarak bu noktaya gelmiş. Bu ruhsatı almaya hak kazanmış. Ondan dolayı ayrıca mutluyum. Başarılı olacağına hiç kuşkum yok" dedi.

Avukatlık ruhsatını Baro Başkanı Orhan Öngöz'ün elinden alan Yazıcı, avukatlık mesleğinin saygın bir meslek olduğunu söyledi. Yazıcı "Avukat olmak çok güzel bir duygu. Avukatlık ülkemizde çok saygın bir ve güzel meslek. Bu onuru yaşadığım için çok gururluyum. 2006 yılında Adalet Bakanlığı'nda memur olarak göreve başladım. 2009 yılında Adalet Yüksek Okulu Açık Öğretim Fakültesi'ni kazandım. Daha sonra tekrar sınava girerek Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Hukuk Fakültesi'ni kazandım. 2013'de mezun oldum. Geçen yılda memuriyetten istifa etim. Adalet Bakanlığı bünyesinde Samsun Adliyesi'nde, İstanbul Üsküdar Adliyesi'nde son olarak Trabzon Adliyesi'nde 6 yıl mübaşir 2 yıl gece bekçisi olarak görev yaptım. Mesleğin içerisinde olan birisi olarak ilerlememiz gerektiğini düşündüm" diye konuştu.

Çevresindeki insanların her zaman kendisine destek olduğunu hatırlatan Yazıcı, "Çevrem, adliyedeki arkadaşlarım bana daima destek oldular. Onlarda benim bu durumuma imrendiler ve bazıları örnek alarak benim izlediğim yolu izlemeye başladı. Hukuk Fakültesi'nde okuyan arkadaşlarım var. İnşallah onlarda hakim, savcı benim gibi avukat olurlar. İnsan isteyecek. Önceden bekçi Hakan olarak anılırken şimdi Avukat Hakan olarak anılmaya başladık. Her ikisi de güzel. Bekçilikte, avukatlık da mübaşirlik de güzel ünvanlar. Önemli olan insanın helal lokma kazanması. Bundan sonraki hayatım önceki hayatımda olduğu gibi pek değişmeyecek. Allah'ın takdirinde olan bir şey. Hayat bize ne gösterecek bakacağız. Yaşım 37. Memuriyete de geç başladım hayata da geç başladım. Hayırlısı böyleymiş" şeklinde konuştu.

Avukatlık töreni sonrasında geçmişte Trabzon Adliyesi olan şimdi ise Bölge Adliye Mahkemesi olarak hizmet veren binaya gelen Yazıcı, eski görev yerinde anılarını tazeledi, duygusal anlar yaşadı.