Bekirpaşa Lisesi Müdürü Hüseyin Cumaoğlu ve okul öğretmenleri, öğrencilerin zararlı ve yanlış hareketler yapmasını önlemek ve tehlikeye girmelerine engel olmak için öğrencilerin “Facebook” kullanımı konusunda velilere yönelik anket hazırlayarak çalışma başlattı ve okula telefon getirilmesini yasakladı.

Lise Müdürü Hüseyin Cumaoğlu tarafından verilen bilgiye göre, çocukların ders aralarında teneffüslerde ve hatta bazen sınıfta Facebook’a girdiğini tespit eden okul yönetimi ve öğretmenler bu konuda çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında toplamda 574 veliye yönelik anket çalışması hazırlandı ve öneri paketi sunuldu.

Velilere Facebook’ta çocuklarıyla arkadaş olarak paylaştığı ve beğendiği gönderileri takip edebilmeleri, mesaj kutularını kontrol ederek kimlerle yazıştığı, gerçek dışı kişilerle yazışıp yazışmadıklarını anlamaları gibi önerilerin olduğu bir yazı gönderen okul yönetimi 540 veliden cevap aldıklarını ve yanıt veren tüm velilerin önerilere katıldıklarını belirttiğini iletti.

103 velilinin çocuklarının Facebook’unu kontrol ettiğini bildirdiği, 63 velinin çocuğunun Facebook’unu kapattırdığı, 510 velinin okula telefon getirilmesini yasaklanmasını desteklediğini ve 15 velinin telefonların yasaklanmasına karşı çıktığını aktaran okul yönetimi okula telefon getirilmesini de yasakladı.

Cumaoğlu’nun verdiği bilgiye göre, okulda telefonların yasaklanmasının 3. gününde yapılan gözlemlerde çocukların artık teneffüste birbirleriyle sohbet ettiği tespit edildi.