Belçika’nın Lefkoşa Büyükelçisi Luc Liebaut, ülkesinde, bugün meydana gelen saldırılara yönelik bir kriz merkezi oluşturulduğunu, önceliğin sorumluların bulunarak adalete teslim edilmesi ve olaydan etkilenenlerle ilgili bilgi sağlanması olduğunu belirtti.

Liebaut, bugün öğleden sonra Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarının, ülkesinde meydana gelen terör olaylarına yönelik sorularını yanıtladı.

Liebaut, Belçika’da metro istasyonu ve havaalanında meydana gelen patlamalarda ölü ve yaralılar bulunduğunu, kriz merkezi oluşturulduğunu söyledi.

Ölen ve yaralananların sadece Belçika vatandaşları olmadığını, dolayısıyla öncelikle bir araştırmanın yapılacağını ve patlamaların sorumlularının ortaya çıkarılarak adalete teslim edileceğini belirten Liebaut, bunun yanında olaydan etkilenenlerin tespitine yönelik de en kısa sürede bilgi toplanması ve aktarılmasının sağlanacağını ifade etti.

Liebaut, başta terör olaylarından etkilenen diğer ülkeler olmak üzere, çok sayıda ülkeden destek mesajları aldıklarını söyledi.