Hüseyin Çiçek

Dipkarpaz’da önceki gün yaşanan olay bölge halkı arasında büyük infiale yol açtı, Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, aynı zamanda akrabası da olan belediye işçisi Kenan Sönmez’in saldırısına uğradı. İşe gitmemesi nedeni ile 3 günlük yevmiyesinin kesilmesine sinirlenen ve soluğu Belediye Başkanı Suphi Coşkun’un evinde alan Kenan Sönmez, elindeki bıçakla dehşet saçtı.

Coşkun’un boğazına bıçak dayayarak “O parayı vermezsen seni keser öldürürüm” diye bağırdığı iddia edilen Kenan Sönmez, yapılan şikayet üzerine polis tarafından gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı.

“Bu parayı vereceksin…”

Kenan Sönmez, dün teminat maksatlı İskele Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi aktaran Dipkarpaz Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Remzi Şengül, Dipkarpaz Belediyesi’nde çalışan zanlının 29 Eylül 2016 tarihinde, 3 günlük yevmiyesinin kesilmesi nedeni ile başkan Suphi Coşkun’un evine gittiğini ve evin avlusunda başkanla tartıştığı esnada tasarrufunda bulundurduğu ağız uzunluğu 8 ve toplam uzunluğu 19 cm olan bıçağı başkanın boğazına dayayarak, “Bu parayı vereceksin, vermezsen seni keserim, öldürürüm” diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu söyledi.

2 kişi kefil oldu

Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Sönmez, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlının KKTC vatandaşı muteber 2 kişinin 30’ar bin TL’lik kefaleti şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Geçmişin sıkıntılarını biz çekiyoruz

Diyalog muhabirine konu ile ilgili açıklama yapan Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, 2 yıldır görevde olduklarını ve kendilerinden önce yapılmayan görevlerin sıkıntılarını kendilerinin çektiğini söyledi. 

Göreve geldikleri esnada belediye çalışanlarının 1570 TL maaş ile çalıştığını, sosyal hiçbir haklarının yatırılmadığını ve grev halinde olan bir belediye devraldıklarını anlatan Coşkun, çalışanların maaşlarına 705 TL artış yaptıklarını ve tüm sosyal haklarını düzenli olarak yatırmaya başladıklarını söyledi.

Coşkun, tüm bunların karşılığında çalışanlardan görevlerini eksiksiz ve tam olarak yerine getirmelerini beklediklerini ifade etti.

Keyfi olarak işe gelmediler

Geçmiş dönemde işçilerin keyfi olarak bazı günler işe gelmediklerini, ancak kendi dönemlerinde buna müsaade etmediklerini anlatan Coşkun, bayram tatili sonrasında içerisinde kendisine bıçak dayayan şahsında bulunduğu 5 kişinin, ilk mesai günü keyfi olarak işe gelmediğini ve kendisinin de bu 5 kişinin 3’er günlük yevmiyelerini kestirdiğini aktardı. 

Ben akrabanım nasıl yaparsın?

Kendisinin de yakın akrabası olan konu şahsın evine geldiğini ve kendisine “ben akrabanım, diğerlerinin kestin ancak benim maaşımı nasıl kesersin” diye kendisine çıkıştığını ve “eskiden böyle değildi, sen geldin başımıza bela oldun” diyerek bıçağı boğazına dayadığını anlatan Coşkun, kendisinin ayrım yapmadığını ve artık ahbap çavuş ilişkilerinin bitmesi gerektiğini kaydetti.