Bursa'da makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın katili için 2 ayrı müebbet hapis cezası istendi.

Edinilen bilgiye göre, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız (41), 20 Mayıs günü makamında zabıta Fevzi Bekar tarafından vurularak ağır yaralandı. Başkanın şoförü Yener Şimşek'in de yaralandığı olayda, Yıldız yapılan tüm müdahalelere rağmen 6 günlük hayatta kalma savaşını kaybetti. Olayın ardından şüpheli 4 gün sonra Yozgat'ta yakalandı.

EŞİNE NOT YAZMIŞ

Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya tarafından hazırlanan iddianamede, Fevzi Bekar'ın olaydan önce eşine not yazdığı ifade edildi. Kendisini müdür yapmadığı gerekçesiyle başkan Yıldız'a kin güden iki çocuk babası Fevzi Bekar'ın, "Bugün benim için ya final, ya bir başlangıç ya da son olacak. Sen haklısın, yetinmeyi bilemedim, mutlu olmayı beceremedim. Yükselmeme müsaade etmediler" dedi.

2 AYRI MÜEBBET HAPİS TALEBİ

İddianameye göre, Bekar'ın "Kasten adam öldürmek, yaralamak ve 6136 sayılı ateşli silahlar kanuna muhalefet" suçlarından iki kez müebbet ve bir yıl hapis cezasına çarptırılması istendi. Ayrıca, Bekar'a yardım ettiği öne sürülen tutuksuz sanık Abdulnasır B. (57) hakkında da 5 yıl hapis talep edildi. Dava eylül ayında Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.