“2 YILDIR TABELA VERGİSİ ALINIYOR”: Cengiz Bozkurt, 2007 yılında kurduğu büfeye 2 yıldır “yasal olmadığı” gerekçesi ile “İş Yeri Bulundurma Belgesi” verilmediğini fakat iki yılda toplam 700 TL tabela vergisi alındığını kaydetti. Bozkurt “Madem iş yerim yasal değildi 2 yıl boyunca tabela vergisi neye göre alındı?” diye sordu

“EKMEK KAPIMIZ YERLE BİR OLDU”: Fuar Alanı girişinde kurduğu büfeye 130 bin TL masraf ettiğini kaydeden Cengiz Bozkurt, “Biri aç dedi, diğeri yasal olmadığını iddia etti yıktı. 7 kişinin ekmek kapısı 10 dakikada yerle bir edildi. Param çöpe atıldı. Belediye 50 yaşından sonra bana çocuklarıma avuç açtırdı” diye dert yandı

Duygu ALAN

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Zabıta Şubesi “kaçak yapılaşma” olduğu gerekçesi ile önceden ihbar yolladığı Fuar Alanı girişindeki 2 büfeyi, yıktı.

Yıkılan büfelerin birinin Cengiz Bozkurt’a diğerinin Halil Ayaz isimli vatandaşlara ait olduğu öğrenildi.
Konu ile ilgili Havadis’e konuşan Cengiz Bozkurt, belediyenin yıkım gerekçesini reddetti. Söz konusu büfeyi Lefkoşa Türk Belediyesi’nden 2007 yılında “İş Yeri Bulundurma Belgesi” alarak açtığını kaydeden Bozkurt, Vergi Dairesi’ne her yıl iş yerinin vergisini ödediğini, Sosyal Sigortalar Dairesi’nde kayıtlı, konu büfede çalıştığına dair bir de çalışanı olduğunu dile getirdi.

Cengiz Bozkurt, ayrıca yıkılan büfe için LTB’nin iki yıldır “İş Yeri Bulundurma Belgesi” vermediğini ancak yıllık 350 TL olmak üzere iki yılda toplam 700 TL tabela vergisi aldığını iddia etti.

Bozkurt, “LTB’nin yıkım için öne sürdüğü ‘Büfe yasal değil’ gerekçesi doğru ise benden yılda 350 TL tabela vergisini neye göre aldı” diye sordu.

foto-(27).jpg
“Adamına göre muamele”

Cengiz Bozkurt, Lefkoşa Türk Belediyesi’ni vatandaşlar arasında ayrımcılık yapmak ile suçladı.

Bozkurt, “Benim büfemin görüntü kirliliği oluşturduğunu iddia eden ve yasal olmadığını gerekçe göstererek yıkım kararı alıp uygulayan belediye, nasıl oluyor da aynı bölgede diğer büfelerin işletmesine izin veriyor. Bölgedeki bir federasyonun koruması altında olan başka bir büfe halen işlemekte. Üstelik bu büfenin anayoldan geçenlere de hizmet verebilmesi için belediyenin yaptığı duvar yıkıldı. LTB yetkilileri, o büfeyi de denetliyor mu? Bence hayır. Çünkü belediye adamına göre muamele yapıyor” diye konuştu.

Cengiz Bozkurt, “Adamına göre muamele yapanlar, seçim zamanı sakın kapıma gelmesinler. Artık benim hiçbirine verecek bir oyum bile yok” dedi.

cengiz-bozkurt-(1).jpg

“130 bin TL çöpe atıldı, gururum kırıldı”

Cengiz Bozkurt, Fuar Alanı girişinde üç ayrı bölümden oluşan büfeyi 2007 yılında inşa ederken 130 bin TL masraf ettiğini söyledi.

“130 bin TL çöpe atıldı, ekmek teknem yerle bir edildi” diyen Bozkurt, şöyle konuştu: “Ben ve ailem 1980 yılında KKTC’ye göç ettik. Çocuklarım bu ülkede büyüdü, torunlarım bu ülkede dünyaya geldi. Bir evladım memur, iki evladım uzman asker. Hiçbir olayım, suçum, sicilimde kötü bir kayıt yok. Yatırımım bu ülkede, vergilerimi bu ülkenin kurumuna yatırdım. Bir belediye başkanı izin verdi diğer başkan ekmek teknemi yerle bir ettirdi. Üstelik yıkım için 20 zabıta, 10 polis geldi. Bu kadar kalabalık bir ekibin yıkıma katılması ayrıca gurur kırıcıydı.”

yikim-(3).jpg

“Çocuklarıma el açtırdılar”

Cengiz Bozkurt, 50 yaşında olduğunu ve bugüne kadar ne devletten ne ailesinden ne de eşinden ne dostundan yardım almadan kazancını sağladığını, çalışarak elde ettiği kazanç ile de üç çocuk büyütüp ev geçindirdiğini anlattı.
LTB tarafından yıkılan büfeden ise yıkıldığı güne kadar 7 kişinin geçimini sağladığını söyleyen Cengiz Bozkurt, “Bugüne kadar kimseden destek istemedim, hep kendi ayaklarımın üzerinde durdum. 50 yaşından sonra bana çocuklarıma el açtırdılar. Ne bir emekliliği var, artık ne de bir işim var. Ne yeni yatırım yapacak mali gücüm var ne de bu yaştan sonra biri beni yanında çalıştırır” diye dert yandı.