KKTC’ye bağlı birçok kamu kuruluşunda bazı çalışanların keyfi uygulamaları vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Maddi açıdan sıkıntıya giren birçok belediyenin dışında maddi sıkıntı içerisinde olmayan belediyelerde çalışan bazı görevlilerin vatandaşa yönelik hareketlerine belediye başkanlarının dur demesi bekleniyor.

Serhatköy’ün çöplerini toplayan Güzelyurt Belediyesi'ne ait  çöp toplayıcıları birçok mazaret ileri sürerek çöpleri almaması vatandaşın tepki göstertmesine neden oldu.

"MAZARET ÇOK"

Serhatköy sakinlerinden Sinem Kızılkaya AS TV’de yayınlanan Akşam Üzeri programında yaptığı açıklamada, "Bizim köyümüz Serhatköy, Güzelyurt Belediyesi'ne bağldır. Pazartesi ve Perşembe günleri Güzelyurt Belediyesi'ne ait çöp arabası köyümüze gelerek çöplerimizi topluyor. Ancak çöp arabasında çalışan kişiler çeşitli mazaretler ileri sürerek çöplerimizi almıyorlar" dedi.

"BELEDİYE ÇALIŞANININ BEL FITIĞI VAR DİYE ÇÖPLERİ TOPLAMIYOR"

Sinem Kızılkaya açıklamasına devamla, "Biz çöp paramızı, su paramızı ve belediyenin tüm talep ettiği paraları zamanında belediyeye ödüyoruz. Bunun karşılığında da hizmet bekliyoruz. Güzelyurt Belediyesi'ne ait çöp arabasında gelen çalışanlar ben ağır yük kaldıramam. ‘Bel Fıtığım’ var. Çöpleri dökerek çöp bidonunda toprak olmadığını göstermemize karşın sen bu çöp bidonuna toprak koydun ağırlaştı. Ben bu ağır çöp bidonunu kaldırmam diyerek çöplerimizi almıyorlar." ifadesinde bulundu.

"NEREYE İSTERSEN GİT"

 "Bel fıtığı olan ve ağır yük kaldıramayan bu çalışanları belediye ne diye başka işlerde çalıştırmaz. Ağırsa ve çöp bidonlarını kaldıramıyorsa belediye yetkilileri bu arkadaşları daha hafif işlerde çalıştırsınlar" diyen Sibel Kızılkaya, "Bu arkadaşlara bütün bir hafta çölerimiz kapımızın önünde bekleyemez. Sizi şikayet edeceğim dedikten sonra ‘Nereye istersen git’ bize sökmez demeleri de kamuda idarenin ne duruma geldiğinin bir göstergesidir" dedi.

Kaynak: Kıbrıs Sözcü