Yıllardır iskana kapalı olduğu için otlara, sarmaşıklara, fare ve yılanlara yuva olan hayalet şehir Kapalı Maraş’ın cadde ve sokaklarının temizletilmesi için Mağusa Belediyesi kolları sıvadı.

Belediye Maraş’ta yapılacak temizlik için Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan izin beklerken,  bir an önce Derinya Kapısı’nın açılmasını isteyen Mağusalılar Maraş’ın temizleneceği yönünde çıkan haberle Derinya Kapısı’nın ardından Kapalı Maraş’ın da yakın zamanda açılacağını düşünerek heyecanlı günler geçiriyor. Havadis’e konuşan Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, aylar öncesinden var olan Kapalı Maraş’ın çevre temizliği projesinde izin aşamasında olduklarını belirtip Derinya Kapısı’nın açılmasının ve Maraş’ta yapılacak temizliğin Maraş’ın açılmasında olumlu bir adım olacağını vurguladı.

Arter: Finans sorunu çözüldü, izin bekliyoruz

Kapalı Maraş’ın temizlenmesi projesi kapsamında Maraş’ın sokak ve caddelerinde özgürce büyüyen ot ve sarmaşıklar temizlenip toz toprağa boğulan Maraş’ta hummalı bir temizlik çalışması için hazırlık yapılıyor. Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter aylar öncesinde yapılması planlanan temizlik projesi için finans sorunun çözüldüğünü, yazışmaların başlayıp Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan temizlik için izin talep edildiğini açıkladı. Ayrıca Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı ve İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’na da izin talebinin bildirildiğini söyleyen Arter, “İzin aşamasının ardından bir ihale süreci olabilir ve ya en kötü ihtimalle belediye olanakları kullanılarak Maraş cadde ve sokaklarının temizlenmesi projesi gündemde” şeklinde konuştu. Mimari yapılara dokunulmayacağını söyleyen Arter, “Biz kendi bölgemizi ne kadar temizlersek temizleyelim tellerle bölünmüş şehrin öteki tarafındaki bakımsızlık kötü görüntülere de neden oluyor” dedi. Arter, Kapalı Maraş’ta yapılacak çevre temizliğinin Maraş’ın açılmasına katkısı olabileceğini vurguladı.