Evrim Kamalı

Girne Belediyesi çalışanları Nurtaç Ayet ile Şükriye Piro rüşvet aldıkları iddiasıyla tutuklandı. Zanlıların belediyeye imar izni için başvuran Umut İmamzade’den, dosya işlemlerinin hızlandırılması için 2 bin TL rüşvet istedikleri öne sürüldü. Umut İmamzade’nin şikayeti üzerine gözaltına alınarak haklarında soruşturma başlatılan zanlılar tutuklama talebi ile dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru, Girne Belediyesi’ne imar izni için başvuran Umut İmamzade’nin önceki gün polise giderek, dosya işlemlerinin hızlandırılması için belediye çalışanı Nurtaç Ayet’in kendisinden 2 bin TL rüşvet istediğine dair şikâyette bulunduğu belirtildi. Polis, şikâyet üzerine gözaltına alınan zanlı Ayet’in ifadesinde Şükriye Piro’nun suç ortağı olduğunu öne sürdüğünü belirterek, zanlı Piro’nun da gözaltına alındığını ifade etti. Her iki zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, belediyede incelenecek başka dosyalar olduğunu ve ifadeler alınacağını belirterek zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alan zanlı Ayet, suçsuz olduğuna inandığını dile getirirken, zanlı Piro’nun avukatı Özgü Özyiğit ise 3 günlük tutukluluk süresine itiraz etmedi. Soruşturmayı yürüten polise soru yönelten Özyiğit, şikâyetçi İmamzade’nin zanlı Piro ile ilgili ifade verip vermediğini sordu. Soru üzerine polis, şikâyetçinin zanlı Piro ile ilgili bir ifadesi olmadığını, zanlı Ayet’in kendisinden para istediği yönünde ifade verdiğini söyledi. Aktarılan olguların ardından mahkeme soruşturma amaçlı her iki zanlının da 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.