Belediyeler Birliği, hazırladığı su yönetimi projesini Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na sundu.

Başbakanlıkta gerçekleşen sunum öncesinde Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli, Belediyeler Birliği Genel Kurulu’nun aldığı “suyu yerel yönetimler yönetmelidir” kararına istinaden yürütme kurulunun bir çalışma başlattığını ve belediyelerin sorumluluk alanı içerisindeki kısmının içme, kullanma ve atık suyun yönetimiyle ilgili proje hazırladıklarını söyledi.

Hazırladıkları bu projeyi Başbakan Yorgancıoğlu’na takdim etmeye geldiklerini belirten Benli, “Biz ev ödevimizi yaptık. İlgili bakanlıkta çalışmasını yaparak başbakana sunacak” dedi.

Benli, hazırladıkları projenin 28 belediyenin stratejik ortaklığında özel şirketler yasası tahtında kurulmuş bir işletme modeli olduğunu ve amaçlarının içme ve kullanma suyunu en etkin şekilde kullanarak doğaya sağlıklı dönüşümünü sağlamak ve yurttaşların suyu, en iyi hizmetle en uygun fiyata almasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Kitapçık haline getirilen proje detaylarını Başbakan Yorgancıoğlu’na takdim eden Benli, daha sonra sinevizyon eşliğinde projenin detaylarıyla ilgili başbakana bilgi verdi.

1433843180.jpg

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise, Belediyeler Birliği’nin böyle bir sorumluluk üstlenerek proje hazırlamasından mutlu olduğunu belirterek, bu projenin ve diğer ilgili kurumların hazırlayacağı projelerin incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Önemli olanın, halka içme, sulama ve kullanım suyunun sürekli kaliteli ve ucuz bir yöntemle sunulması olduğunu dile getiren Yorgancıoğlu, hem hükümetin hem de belediyelerin bu anlayışla çözüm bulmaya çalışacağından emin olduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu, herkesin amacının halka kaliteli ve sürekli hizmet vermek olduğunu belirterek, “Amaç bir olduktan sonra, ortaya çıkacak sonuç da bunu içerecektir” dedi.