Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB) ile Türkiye’deki Akdeniz Belediyeler Birliği arasında “kardeşlik ve işbirliği” protokolü imzalandı.

KTBB’den yapılan açıklamaya göre,  Antalya’da düzenlenen törende protokole KTBB Başkanı Ahmet Benli ile Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü imza koydu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de hazır bulunduğu imza töreninde ayrıca; Finike Belediyesi-İskele Belediyesi, Kaş Belediyesi-Çatalköy Belediyesi, Elmalı Belediyesi-Güzelyurt Belediyesi, Gazipaşa Belediyesi-Alsancak Belediyesi, Serik Belediyesi-Yeniboğaziçi Belediyesi ile Aksu Belediyesi-Tatlısu Belediyesi arasında da ikili protokoller imzalandı.

KTBB Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, ülke olarak belediyecilik alanında çok genç olduklarını belirterek, belediyecilikte tecrübe ve deneyimin önemine dikkat çekti.

Benli, protokolün Türkiye ile KKTC arasındaki iktisadi gelişmelere de yol açabileceğini ifade ederek, “Eğer biz bu vesilelerle iş adamlarını sanayicilerimizi, ticaret adamlarımızı, turizmcilerimizi, eğitimcilerimizi bir araya getirebilirsek bundan her iki taraf ama başta Kıbrıs Türk halkı iyi bir şekilde yararlanacaktır. Bu protokol, Kıbrıs Türk belediyeleri ile Türkiye belediyeleri arasında organizasyon büyüklüğü anlamında en büyük organizasyondur” dedi.

1422626145.jpg

1422626142.jpg