İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplam 11 bin 409 kişilik bir nüfusa sahip bu üç belediyenin oluşturacağı pilot bölge çalışması, “yapısal reform gerekliliğinin nasıl ve ne tür bir metotla giderilebileceğini ve yüksek kalitede hizmet sağlayabilmenin hangi alanlarda yapılacak işbirliğiyle geliştirileceğini” gösterecek.

Uluslararası uzmanların desteği ile yürütülecek olan proje çalışması için 2015 yılının Mart ayına kadar uygulama esaslarının belirlenmesi ve 2016 mali yılı içinde projenin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Bakanlık’tan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Belediyelerin faaliyetlerinin artırılabilmesi ve geleceğini şekillendirmek amacı ile birbirleriyle coğrafik sınırları bulunan belediyeler arasındaki hizmetlerin bazılarının paylaşımlı bir şekilde tedarik edilmesi yoluyla işbirliği fırsatlarını geliştirme arzusundayız. Belediyelerin ortak çalışmaları ile gerçekleşecek olan bu projeyle birlikte hem belediyelerin üzerindeki finansal rahatlama hem de hizmet kalitesinin yükselmesi öngörülmektedir. Bu çalışma, belediyelerimizin az olan kaynaklarının paylaşımının kendilerine sağlayacağı fayda ve kalite hizmetlerinin gerekli alanlarda kullanılmasında ve sektörün kapasitesinin arttırılmasında etkin bir rol oynayacaktır.”