Lefkoşa, Girne, Gönyeli, Gazimağusa ve Değirmenlik Belediye Başkanları, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” çerçevesinde bölge okullarından çocukları kabul etti.

LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, çocukları makamında ağırlayarak, Lefkoşa için sundukları önerileri dinledi ve LTB’nin işleyişi hakkında kısa bilgiler verdi.

LTB’nin Lefkoşa’da yaşayan herkesin ortak değeri olduğunu söyleyen Harmancı, sembolik olarak başkanlık koltuğunu Şehit Ertuğrul İlkokulu Öğrencisi Berk Neyiş’e devretti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Harmancı, bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, misafir çocuklara çeşitli hediyeler verdi. 

1461321746.jpg

1461321854.jpg

GİRNE BELEDİYESİ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla; Alsancak, British Nejat, Çatalköy, English School of Kyrenia, Karşıyaka, Lapta ve Şht Hasan Cafer ilkokullarından gelen çocukları kabul etti.

Kabulde, Alsancak İlkokulu’ndan Zilan Dağman, Karaoğlanoğlu İlkokulu’ndan Sophie Pay ve British Nejat İlkokulu’ndan Selin Öztuna sembolik olarak başkanlık koltuğuna oturdu.

Güngördü dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, çocuklara hediye verdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Nidai Güngördü kabulde yaptığı konuşmada dünyanın geleceğinin çocukların elinde olduğunu, barışın sağlanmasında geleceğin büyükleri olan bugünün çocuklarına büyük görev düştüğünü ifade etti.

1461321698.jpg

1461321708.jpg

 

GÖNYELİ BELEDİYESİ

Gönyeli İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli’yi ziyaret etti. Benli, çocuklara 23 Nisan nedeniyle küçük hediyeler de verdi.

Kısa süre de olsa Gönyeli Belediye Başkanı koltuğuna oturan çocuklar, isteklerini ve temennilerini Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli’ye ilettiler.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gönyeli İlkokulu öğrencisi Rifat Tunççağ, kısa bir süreliğine de olsa Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli’den görevi devraldı. Tunççağ, belediye başkanı olarak arkadaşlarının “okula futbol sahası yapılması” talebini işleme koydu.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli ise kabulde yaptığı konuşmada çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, Türk milletine özgü olan bu bayramın artık evrensel bir şekilde kutlandığına dikkat çekti.

1461321904.jpg

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Şht. Polatpaşa ve Şht Zeki Salih ilkokulu öğrencileri Gazimağusa Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan İsmail Arter’i ile görüştü ve 
Belediye Başkanlık koltuğuna oturdu.

Gazimağusa Belediye Başkanı olan öğrenciler, temizlik konusunda özellikle çöplerin geri dönüşümüyle ilgili projeler yapacaklarını anlattı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, bugünün çocuklarının yarının gençleri ve yetişkinleri olarak toplumun temel taşları olduğunu, bu nedenle çok okuyan sorgulayan ve iyi yetişen çocuklar için okulların altyapıları konusunda üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve silah arkadaşlarını ilerleme ve gelişme vizyonunu belirlerken, öğrencilere hem bayram armağan etiğini hem de sorumluluk yüklediğini ifade eden Arter, kendilerinin de eğitime ve çocuklara yatırım yaparak toplumun geleceğine yatırım yaptıklarını kaydetti. 

1461321925.jpg

1461322163.jpg

DEĞİRMENLİK BELEDİYESİ

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, yarının büyükleri olacak bugünün çocuklarının kendilerini en iyi şekilde yetiştirmelerinin, okumalarının, çevreye ve insanlara karşı duyarlı olmalarının önemini vurguladı.

Değirmenlik İlkokulu Müdürü Mehmet Malek ile birlikte Başkan Osman Işısal’ı ziyaret eden Şht. Mehmet Eray İlkokulu, Değirmenlik İlkokulu, Balıkesir-Meriç Merkez İlkokulu ve Düzova-Cihangir Merkez İlkokulu öğrencileri Işısal ile sohbet ederek, sorular sorma fırsatı buldular.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Işısal çocuklara hediyeler verirken, başkanı ziyarete gelen çocuklar da Işısal’a hediye takdim etti. 

1461321865.jpg