GİRNELİLER 2015’E KONSERLE GİRDİ

Her yıl olduğu gibi bu yılda Girneliler, Yeni Yıla Girne Belediyesi’nin Ramadan Cemil Meydanı’nda düzenlediği meydan konseri ve havai fişek gösterisiyle girdi.

Gecede konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü; “2014’ü geride bırakmaya hazırlandığımız bugünlerde, 2014 yılının Dünya’da ve Ortadoğu’da savaşların devam ettiği, bu nedenle savaşlarda olumsuz etkilenen insanların büyük acılar çektikleri bir gerçektir. Bu nedenle 2015 yılının savaşların son bulacağı; barış, huzur ve sağlık dolu olmasını temenni ediyorum” dedi.

İSKELE ECEVİT MEYDANI’NDA YILBAŞI ETKİNLİĞİ

İskele ve bölge halkı 2015’e Türkiye’nin sevilen grubu olan KOLPA’nın müzikleri eşliğinde merhaba dedi. Gecede ilk önce İskele’nin sevilen sanatçısı ve İskele Belediye meclis üyesi olan Kubilay Aşık’ın ardından da Eğlencede Karadenizli sanatçı Ergin Talay sahne aldı.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptığı konuşmada, 2015 yılının tüm halk için sağlıklı ve huzurlu bir yıl olmasını dileyerek, yılbaşı etkinliğinin şölen havasında geçmesinde emek veren meclis üyelerini ve personelini tebrik etti.

İskele Belediyesi aynı zamanda Şehit İlker Karter İlkokulunda bölge okul öğrencilerine yönelik olarak da eğlence düzenledi.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, etkinlik sonrasında İskele Belde sınırları içerisinde yaşayan özel eğitim alan çocukları da Noel Baba ile birlikte tek tek evlerinde ziyaret ederek onlara hediyeler takdim etti.

ENGELLİLER SPOR FEDERASYONUNDAN YENİ YIL KUTLAMASI

Öte yandan KKTC Engelliler Federasyonu da yeni yıl etkinliği düzenledi.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Mis Yoğurtları Sahibi İş Adamı ve Sanayici Mustafa Özdeğirmenci’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen kutlama etkinliğine, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, UBP Milletvekili Ersin Tatar, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Belediye meclis üyeleri, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış, Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Üyeleri ve engelli-engelsiz bir çok vatandaş katıldı.

Yeni yıl kutlaması KKTC Engelliler Spor Federasyonu lokalinde gerçekleştirildi.