Hakan Yıldırım

Kuzey Kıbrıs genelinde hayata adım atmaya hazırlanan binlerce genç geleceklerinden kaygı duyuyor. Gençleri bu düşünceye iten sebep ise ülkede yaşanan belirsizlik.

Gençler; doktor öğretmen, mühendis, pilot, gazeteci, müzisyen olmak istiyor ancak, günümüz şartlarında, doğup büyüdükleri yerlerde mesleklerini icra etme konusunda endişeleri var. 

Yaşadıkları coğrafyayı çok sevdiklerini söyleyen gençler, gelecekte ülkeyi düze çıkaracaklarına inanıyor.

Bugünün gençleri, yarının gelecekleri Diyalog’a konuşarak, proje ve düşüncelerinden bahsettiler...

Gençler ne diyor?

Berk Yağlı: Gelecekte her zaman müziğe bir yerim var ama hala daha düşünme aşamasındayım, müziğin yanında bir şey yapsam mı diye. Bu ülkede müzik yapmak zor, insanlar sanata değer vermiyor. Bilinçlenelim.”

Mehmet Zorlu: Kıbrıs’ta müzik yapmak, yaşamak, gelecek kurmak zor. Ailemle konuştuğumda Kıbrıs’ta kalmamı istiyorlar ama istediğim mesleği burada yapamayacağımı düşünüyorum. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. İlk etapta Türkiye’ye gitmek istiyordum ama son zamanlarda yaşananlardan dolayı muhtemelen Avrupa’ya gideceğim.

Mert Erkcan: Burada müzik yapmak oldukça zor. Yaşamak zor değil ama müzik zor. İlerde, Kıbrıs’ta geçerli bir meslek okumak istiyorum. Mesela mühendislik olabilir.

Cihan Şensoy: Kuaför olmak istiyorum. Para önemli değil, işini severek yaparsan para çok önemli değil. Kıbrıs’ın geleceği o kadar iyi değil. Biz gençler olarak ülkeyi daha iyiye getirmeye çalışacağız.

Berke Bilgeer: Avukat olmak istiyorum. Aslında tam olarak kararlaştıramadım. Aklımda birkaç meslek var. Mesela aile mesleği müzisyenlik olabilir. Okulum da yardımcı oluyor. Kıbrıs’ın geleceği zor. İnsanlar kendi işini yapamıyor, olanak bulamıyorlar.

Sude Karabacak: Uluslararası ilişkiler ve siyasal bilimler okumak istiyorum. Adaya dönüp diplomat olmak istiyorum. Anlaşma olursa daha iyi olur. Şu an tanınmıyoruz; tanınırsak daha iyi olur. Şu anki durumda endişeliyim, birleşme olursa iş imkanları da artacak.

Bayram Gaziçetin: Gelecek ile ilgili pek bir planım yok, mesleğimi devam ettirmek istiyorum. Barmenlik yapıyorum ve mesleğimi seviyorum. Kız arkadaşımla nişanlanmak istiyorum, öyle standart bir hayat. Ülkemizde gelecek biraz zor ama yapacağız bir şeyler…