Abbas Elmas

Girne’de alkollü araç kullanarak 3 araca birden çarpıp bir kişinin yaralanmasına neden olan Ahmet Karaca, dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak yargılanacağı güne kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderildi. Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Trafik Şube’de görevli Polis Memuru Ozan Özer, zanlı Ahmet Karaca’nın 5 Ekim’de Girne’de meydana gelen “Ehliyetsiz araç kullanma, sigortasız araç kullanma, dikkatsiz ve tehlikeli araç kullanma, dikkatsizlik ve ihmalkârlık sonucu kazaya sebebiyet verme” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

30 bin TL’lik hasara neden oldu

Zanlının söz konu tarihte tasarrufundaki BMW marka araçla Ziya Rızkı Caddesi üzerinde park halinde bulunan 3 lüks araca çarparak 30 bin TL’lik hasara neden olduğunu anlatan Polis Memuru Özer, bu araçlardan birinde bulunan bir kişinin yaralandığını ve Girne Akçiçek Hastanesi’nde çenesine 20 dikiş atıldığını aktardı. Ozan Özer, zanlının olay tarihinden bir hafta önce de alkollü araç kullandığı sırada polis tarafından tespit edildiğini ve ehliyetine el konulduğunu söyledi. Zanlının TC vatandaşı ve KKTC’de çalışma izni ile bulunduğuna dikkat çeken polis, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadıyla mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Yargıç: “Belki o zaman akıllanırsın”

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, “Seni cezaevine göndereceğim. Belki o zaman akıllanırsın” şeklinde konuşarak, zanlının yargılanacağı güne kadar 20 gün süreyle Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak kalmasını emretti.