Boğaz Endüstri ve Madencilik Ltd. (BEM) ile Devrimci Genel-İş Sendikası arasında iki yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Devrimci Genel-İş Sendikası’nın mensup olduğu Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’ndan (DEV-İŞ) yapılan yazılı açıklamaya göre, BEM ile Devrimci Genel-İş Sendikası arasında 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2017 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sözleşmeye BEM adına Genel Müdür Erhan Bolkan ile Mali İşler ve İnsan Kaynakları Müdür Mustafa Sarper; Devrimci Genel-İş Sendikası adına da Sendika Başkanı Hasan Felek ile işçi temsilcisi Sultan Eren imza koydu.  DEV-İŞ eski Genel Başkanı Mehmet Seyis ise onur konuğu olarak imza törenine katıldı.

1451044640.jpg

FELEK: “ÖRNEK BİR TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ”

Devrimci Genel-İş Başkanı Hasan Felek imza töreninde yaptığı açıklamada, çalışanların hakları her alanda geri giderken, BEM çalışanlarının haklarının korunduğunu ve imzalanan sözleşmenin tüm işyerlerine örnek teşkil edecek bir toplu iş sözleşmesi olduğunu kaydetti.

Felek, “Bir özel sektör işletmesi olan BEM’de yıllardır işçilerin sendikalı olarak çalışması ve işçi güvenliği ve sağlığı konularında şirketin elde ettiği başarılar, tüm özel işletmelerine örnek olmalıdır” dedi.