Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da 2 yıl önce işlediği öne sürülen bina açma ve sirkat meselesi nedeni ile geçtiğimiz hafta Yüksek Mahkeme tarafından suçsuz bulunarak beraat ettirilen İbrahim Lekesiz, tahliyesinden kısa bir süre sonra aynı suçtan yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mağusa Türk Gücü Spor Kulübü binasında önceki gün gerçekleştirilen soygunu araştıran polis ekipleri, bölgeden elde ettikleri kamera görüntülerinde İbrahim Lekesiz’i olay saatlerinde bölgede görünce şüpheli olrak gözaltına aldı. 

Polislere olay saati bölgede olma nedenini de izah edemeyen Lekesiz, tutukluluk talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Osman Üreten, 15 Kasım 2016 ile 16 Kasım 2016 tarihleri arasında, saat 23.00 ve 09.00 saatleri arasında, Gazimağusa’da Erdoğan Acar Caddesi üzerinde bulunan Mağusa Türk Gücü Spor Kulübünün binasına, kulüp başkanının odasının güneye bakan 84 santim genişliğinde  ve 110 santim uzunluğundaki  alüminyum camın taşla kırılıp kasti hasara uğratıldıktan sonra kimliği meçhul kişiler tarafından girildiğini anımsattı.

Kan izleri bulundu

Kulüp başkanının odası içerisinde, çalışma masasının yan tarafında bulunan dolap içerisindeki çelik kasanın sirkat edildiğini anlatan Üreten, 16 Kasım 2016 tarihinde almış oldukları şikayet üzerine olay yerine gittiklerini ve yaptıkları inceleme sonucunda bina içinde ve dışında cam kırıkları ile kan izleri tespit ettiklerini aktardı. 

Olay yerinde buldukları bir taşa da emare olarak el koyduklarını anlatan Üreten, bölgeden elde edilen güvenlik kamerası görüntüleri üzerinde yapılan incemelede, zanlı İbrahim Lekesiz’in olay saatlerinde bölgede olduğunun belirlendiğini söyledi.

Yanlış beyanlarda bulundu

Yapılan araştırma sonucunda zanlının kendilerine verdiği beyanlarının doğru olmadığını tespit ettiklerini belirten Üreten, soruşturmanın henüz yeni başladığını ve incelenecek olan güvenlik kamerası görüntüleri olduğunu ifade ederek mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti.

Mahkemede söz alan zanlı İbrahim Lekesiz, “mesele ile ilgim yok” diyerek kendini savundu. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının soruşturma maksatlı bir gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.