Suna Erden

Lefkoşa’da 2011 tarihinde meydana gelen kadın cinayetinin perde gerisinde aile içi şiddet olduğu ortaya çıktı. Taşkınköy bölgesindeki evinde 13 Nisan ölü olarak bulunan Şükran Tekin’in eşi tarafından öldürülmeden önce defalarca şiddete maruz kaldığı belirtildi. Boşanma aşamasında olduğu eşi Tekin’i zehirleyip yastıkla boğduktan sonra Güney Kıbrıs’a kaçan ve iki yıl sonra KKTC’ye geçtiği esnada yakalan sanık Çetin Sadrazam dün Lefkoşa’da duruşmaya çıkarıldı. Yargıç Gökhan Asafoğlulları’nın baktığı ön duruşmada öldürülen üç çocuk annesi Tekin’in babası tanık kürsüsünde ifade verdi. 

EVLİLİKLERİNDE ŞİDDET VARDI 

Kızını vahşi bir cinayete kurban veren Muzaffer Tekin, evliliklerinin ilk yıllarında kızı ile damadı sanığın mutlu olduklarını ancak daha sonra ekonomik sıkıntılardan dolayı sorunlar yaşamaya başladıklarını söyledi. Sanık ile kızının önce Londra gittiğini daha sonra KKTC’ye gelerek bir süre yaşadıklarını belirten baba Tekin, yine ekonomik sorunlardan dolayı Güney Kıbrıs’a gittiklerini söyledi. Güney Kıbrıs’ta yaşayan kızı ile sanığın aile içi kavgalarının devam ettiğini,Şükran Tekin’in dayak yediğine dair duyumlar aldığını kaydeden Baba Tekin,bu durumun daha sonra giderek arttığını ve kızının şiddet gördüğünü hatta bir gün telefonla damadının kendilerini aradığını ve kızlarının çığlık sesini kendilerine dinlettiğini söyledi. 

KIZIMI KORUMAYA ALDIM AMA OLMADI 

Bu olaylardan sonra kızını oradan aldırarak Baf bölgesinde bir yere yerleştirdiğini ve korumaya aldığını ancak damadının kendini bularak yeniden barıştıklarını söyleyen Muzaffer Tekin, bu barışmanın ardından kızının kendisini aradığını ve geri gelmek istediğini söylediğini açıkladı. Baba Muzaffer Tekin kızının yanlarına geldiğini ancak daha sonra Lefkoşa’da kaldığını söyledi. Tekin sözlerine şöyle devam etti: 

TAKİPTEYDİ, EVİ BULDU 

Kızımın kaldığı yeri damadıma söylemedik. Onu rahatsız etmesini engellemek istedik. Ancak sanık oğlunu görme bahanesi ile bizimle temasa geçti. Oğlu ile buluştuktan sonra onu takip ederek kızımın kaldığı yeri öğrendi. Sanık eve gidip kapıyı şiddetli bir şekilde çaldı. Kızım polisi aradı ve sanık gözaltına alındı. Damadın birkaç gün sonra kızım ile boşanmaya razı olduğunu söyledi. Ancak bu konuşmadan sonra kızım evinde ölü bulundu. İntihar ettiğini söylediler ama ben inanmamıştım.” 
Baba Tekin’in tanıklığının ardından mahkeme duruşmaya devam edilmek üzere 10 Ekim 2014 tarihine gün verdi.