Kooperatif Merkez Bankası soygunuyla ilgili 7 aydır Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Bilay Çetereisi’nin duruşması dün sanığın kendini savunması ile devam etti. Sanık Bilay Çetereisi, tutuklandığı gün yaşadıklarını ve ifadesinin nasıl alındığını anlattı. 

Devrim DEMİR

Sanık Bilay Çetereisi, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, Kıdemli Savcı Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzuruna çıktı. Mahkemede Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve sanığın avukatları  Menteş Aziz ve İzzet Erkanlılar  hazır bulundu.

“Evimizi dağıttılar beni alıp götürdüler”

Sanık Bilay Çetereisi’nin dün görüşülen  davasında Bilay Çetereisi tutuklandığı gün yaşadıklarını anlattı. Polislerin Güneşköy’de sabaha karşı evlerini aramak için geldiğini söyleyen sanık Bilay Çetereisi, evlerinin polisler tarafından dağıtıldıktan sonra polisler tarafından evden zorla alınıp götürüldüğünü şöyle anlattı: “Evimize gelerek her yeri dağıtan polisler, daha sonra üzerini giy tutuklusun bizimle geliyorsun dediler. Evimizi basan polisler bize mahkeme emri bile göstermedi. Evde bir tek annem ve ben vardım alıp götürdüler. İki polis arabası vardı benim bindiğim araçta yanımda 4 polis beni Değirmenlik Polis Karakoluna götürdü. İçeri girdim ve kısa süre sonra başıma torba gibi bir şey geçirip beni basamaklı bir yerden üst kata çıkardılar” dedi.

Çetereisi: "İfadeyi işkence yaparak imzalattılar"

Bilay Çetereisi, Ağır Ceza Mahkemesi’nde karakola götürüldükten sonra başına geçirilen torbanın ardından yaşadıklarını anlatmaya  şöyle devam etti: “Beni karakolun üst katına çıkardıktan sonra yüzümü açtılar ve etrafımda polisler vardı. Sandalyeye oturtup ellerimi arkadan kelepçelediler. Bana olayla ilgim olup olmadığını sordular. Haberim yok dediğim zaman polis yüzüme tokat attı daha sonra, beni soyarak  döverek işkence yaptılar. Beni Annemle tehdit edince ifadeyi imzaladım.” 

Ömer Güran: "Tanıklarınızı hazır edin"

Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Ömer Güran, yapılan beyanların ardından duruşmayı önümüzdeki hafta 2 Mart Pazartesi gününü,  bu dava için ayırdıklarına dikkat çekerek tarafları  tanıklarını  hazır edecek şekilde huzurda bulunmaları konusunda uyararak oturumu kapadı.