Abbas ELMAS

Girne’de önceki gece trafik polisleri ve Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından trafikte yapılan kontrol sırasında Süleyman Bulut’un tasarrufunda 5 paket halinde yaklaşık 15 gram “Bonzai” türü uyuşturucu ele geçirilmesiyle ilgili zanlı Muhammed Fuadde dün yargı huzuruna çıkarıldı. Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ahmet Bayram, zanlının “kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan methaldar olduğunu söyledi.Polis memuru Ahmet Bayram, zanlının mahkeme emri ile önceki gün gözaltına alındığını söyledi. Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirten Bayram, Muhammed Fuad’ın soruşturma amaçlı 1 gün poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

“Ben hasta ve evdeydim”

Mahkemede söz hakkı alan zanlı Muhammed Fuad, “Ben hasta ve evdeydim arabada o akşam ben yoktum. Arkadaşım Lefkoşa’ya gidecek diye arabayı benden istedi. Gece saat 03.00’te arkadaşım ‘yakalandık’ diye beni aradı” şeklinde savunmasını yaptı.Huzurundaki şahadeti ve zanlının beyanlarını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, polisin soruşturmasını salimen yürütebilmesi için zanlının 1 gün süreyle tutuklu kalmasına ve bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılmasına emir verdi.

4 genç uyuşturucudan tutuklandı

Öte yandan Girne’de bir araçta uyuşturucu bulundu; araçtaki 4 kişi tutuklandı. Polisten verilen bilgiye göreönceki gün Karaoğlanoğlu-Girne anayolu üzerinde polis tarafından kontrol amaçlı durdurulan KL 777 plakalı aracın sürücüsü A.Y.(E-26) ve araçta yolcu olarak bulunan G.T. (K-17), R.E. (E-23) ile M.A.(E-17) ileri işlem için Girne Polis Müdürlüğü’ne götürüldü. Daha sonra A.Y.’nin hareketlerinden şüphelenilmesi üzerine bahse konu araçta yapılan aramada Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan 2 adet elle sarılmış sigaranın izmariti ve yaklaşık 3 gram ağırlığında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulundu. Adı edilenler tutuklanmış olup, soruşturma devam ediyor.