Sonuç Cevizci

Girne-Boğazköyde 7 Temmuz tarihinde yol kenarında oynadığı sırada bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan ve hastanedeki yaşam savaşını kaybeden 14 yaşındaki Mehmet Topal’ın sevenleri dün üzücü olayın meydana geldiği yolda eylem yaptı. 

Boğazköy’de toplanan merhum Mehmet Topal’ın ailesi, sevenleri ve bölge halkı yollarda can güvenliği olmamasında dert yanarak eylemlerini devam edeceklerini söyledi.

Eylemde konuşan acılı anne Naziyet Topal’ın söyledikleri yürekleri burktu. Topal, “Biz görevimizi yaptık halkımıza örnek olduk. Çocuğumuzu kaybettik zaten. Nerededir bu başkanlar? Çocuğum öleli kaç gün oldu. Kimse kaale almadı. Benim çocuğum gittiği gibi diğer halkımızın çocukları da riskte. Çocuklar bir dondurma alabilmek için kaç defa buradan geçerken kaza atlattı. Karayolları Dairesi, Belediye Başkanı, Devlet nerede. Nerede bu Mehmet Avcı, yapmadığı görevinin devamını getirmedi yapmadığı açıklama nerede?”

Anayollar ölüm yollarına döndü

Eylem de konuşan Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi de acılarını büyük olduğunu ifade ederek, “ne yollarda ne de kaldırımlarda hayır kalmadı. Trafik ve can güvenliği diye bir şey kalmadı” dedi.

Devletten yeterli ilgiyi göremediklerinden yakınan Çelebi şunları söyledi: “Bu halkın çilesi artık bitmeli. Dikmen Belediyesi sınırları içerisinde bulunan bütün ana yollarda yol ve trafik güvenliği yoktur. Yaklaşık 5 yıldır özellikle Karayolları Dairesi ve Ulaştırma bakanlığına yazdığımız yazıların haddi hesabı yoktur.  Her nedense cevap alamadık. Özellikle Gönyeli Boğaz yolu nüfusun artmasıyla çok kullanılıyor. 6 milyon 600 bin TL ihale edildi. İptal edildi. Açıklaması olması lazım. Neden Gönyeli-Boğaz yolu ihalesi iptal edildi? Neden Dikmen sınırları içerisindeki ana yolların hiç birinde faaliyet yoktur. Bu mücadeleyi bırakmacayız, ailemizin ve halkımız yanındayız gerekirse bu yolu yıkarız. Biz Dikmen’de devletin şefkatini görmek istiyoruz hiçbir konuyla ilgilenmiyorlar. Daha kaç tane gencimizi kaybedeceğiz biz birilerinin umurunda olalım diye.”