İzmir'de genel seçim çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanabilir bir Türkiye'yi hep birlikte kuracaklarını ifade ederek, "Ben sizler gibi yaşıyorum, benim saray merakım yok" diye konuştu.

İzmir'de seçim çalışmalarını sürdüren İzmir Milletvekili Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ödemiş ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kılıçdaroğlu, burada seçim otobüsü üzerinden coşkulu kalabalığa seslendi. AK Parti iktidarının halkı unuttuğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse merak etmesin. Ben sizin için, gençler için, çiftçi için, işçi için çalışacağım. Ecevit'in yolundayım. Ne ezen, ne ezilen, insanca hakça bir düzen diyorum. İlk kez bu seçimlerde oy kullanacak gençler. Türkiye'ye bakın, gerçeklerine bakın. Birileri ceplerini doldururken yoksulluğa bakın. Ve deyin ki; "Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz'. Ankara'daki beyler halkı unuttular. Ankara'daki beyler alın terinin hakkını vermiyorlar. Ankara'daki beyler 17 milyon yoksulun evinde ne olduğunu, ne bittiğini de bilmiyorlar. Onlar sizden koptular. Bir şeyi unutmayın. Davutoğlu, Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu sizin için çalışır" dedi.

"SAĞIR SULTAN DUYSUN, EMEKLİYE İKİ BAYRAMDA DA İKRAMİYE"

Emekliye iki bayramda ikramiye sözünü yineleyen Kılıçdaroğlu, 8 Haziran'ın yeni bir başlangıç olacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, "11 milyon emekçiye sesleniyorum, 1,5 milyon asgari ücretliye sesleniyorum. Bu ülkede hepimizin huzur ve varlık içinde yaşaması için 8 Haziran yeni bir başlangıç olacaktır. Diyorlar ki, "Kılıçdaroğlu gelince sosyal yardımları kesecek. Niye keseyim; Ödemiş'ten sesleniyorum tüm Türkiye duysun. Tam tersine sosyal yardımları en az iki katına çıkartacağım. Kılıçdaroğlu emekliye iki ikramiye verecek ama Bağ-Kur emeklileri bunun dışında diyorlar. En düşük maaşı zaten Bağ-Kur emeklisi alıyor. Bir kez daha sesleniyorum ağır sultan da duysun. Bağ-Kur emeklisi, işçi emeklisi, memur emeklisi, gaziler, dul ve yetimler endişe etmesin. Ramazan Bayramı'nda, Kurban Bayramı'nda emeklilere ikramiyeleri verilecek. Ankara'daki beyleri rahatlatmak için söyleyeyim; milletvekili emeklilerine ikramiye verilmeyecek" şeklinde konuştu.

"İRAN'DAN PATATES İTHAL EDİP FİYATI DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

AK Parti hükümetinin üreticiyi hiç düşünmediğini öne süren Kılıçdaroğlu, "Ödemiş'in bir tarım kenti olduğunu biliyorum, insanlarımız üretmek, çalışmak istiyor. Alın terinin karşılığını istiyor, patates üretiyor. Ama onlar fiyatı düşürmek için İran'dan patates getiriyorlar. Bu düzeni yıkacağım. Çiftçinin alın terinin heba olmasına izin vermeyeceğim. Çünkü ben çiftçiden yanayım, işçiden yanayım, esnaftan yanayım, halktan yanayım. Kredi borcu var çiftçinin. Bir de propaganda yapıyorlar, "CHP iktidar olursa istikrar bozulur" diyerek. Hangi istikrar bozulacak, istikrar mı kaldı? 6 milyon 250 bin işsizin olduğu bir ülkedeyiz. CHP gelirse faizler yükselecekmiş. Söz verdim faizlerin en az yüzde 80'inin sileceğim. Ne söylediysem koro halinde itiraz ediyorlar. Asgari ücret bin 500 lira olacak diyorum itiraz ediyorlar. Bin 500 lira olursa işçiye zulümmüş. O beyefendi ayda 14 bin lira alıyor. Bu zulüm değil de işçiye bin 500 lira verince zulüm oluyor. Ödemiş'ten Ankara'daki beylere söylüyorum. Allah'ın izniyle başbakan olacağım. İlk yapacağım iş onlara devlet nasıl yönetilir öğretmek olacak. İlk ders de "kul hakkı neden yenmez" olacak" dedi.

"13 YILDA KÖŞEYİ DÖNENLERİN PARTİSİ OLDULAR"

Miting alanındakilerden 7 Haziran için söz vermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, "Ben size güveniyorum, yaşanacak bir Türkiye'yi beraber kuracağız. Ben Ankara'daki beyler gibi değilim ben sizden birisiyim. Siz nasıl yaşıyorsanız ben de öyle yaşıyorum. Benim saray merakım yok. Benim merak ettiğim, benim hedeflediğim güzel bir Türkiye. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye. Her evde huzurun olduğu bir Türkiye, topraklarında barışın olduğu bir ülke. Bunun mücadelesini veriyorum. Aranızda belki daha önceki seçimlerde AKP'ye oy veren yurttaşlarım da vardır, onlara da sesleniyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi artık sizin 2002'de oy verdiğiniz parti değil. Biz garip gurebanın partisiyiz dediler, peki şimdi kimin partisi oldular. 13 yılda köşeyi dönenlerin partisi oldular. Çiftçiyi unutanların partisi oldular. Kavganın yeri değil, barışın yeri olan bir ülke istiyoruz. "Önce üreteceğiz, sonra hakça bölüşeceğiz" diyoruz. Onlar kavga ediyor ben etmeyeceğim. Onlar sizi düşünmüyor ben sizi düşüneceğim. Onlar çocukları düşünmüyorlar, ben bu ülkenin bütün çocuklarını düşüneceğim. Ben sizin için mücadele edeceğim" diye konuştu.

"O ZENGİNLİK BİZİM MUTFAĞA NEDEN YANSIMADI?"

Miting alanındaki vatandaşlardan CHP'ye oy vermemiş ya da sandığa gitmemiş vatandaşları ikna etmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"13 yıl tek başına iktidardalar. 13 yılın sonunda ne oldu oturup oldu. Türkiye zengin oldu diyorlar. İyi de o zenginlik bizim mutfağa niye yansımadı? 13 yıldır iktidardalar hani yoksulluk bitecekti. Bütün komşularla sıfır sorun diyorlardı, şimdi tüm komşu ülkelerle kavgalıyız. 13 yılın sonunda ne oldu, 2 milyon Suriyeli kardeşimiz oldu. 13 yılın sonunda iki Trakya büyüklüğünde arazi ekilemez oldu. Sözüm söz, ülkem için bayrağım için mücadele edeceğim" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından barışı simgeleyen beyaz güvercinleri gökyüzüne bıraktı. Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal" ve "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganları arasında Bayındır ilçesinde uğurlandı.