Raif Uzkan

Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Sekreteri Jean Philippe Bozouls ve Yerel Yönetimler Kamarası Başkanı Anders Knape ile görüştü.

Benli’nin Gönyeli Belediyesi’ndeki makamında gerçeklene görüşme öncesi basına açıklama yapılarak, görüntü alma olanağı sağlandı. Görüşmede, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal da hazır bulundu.

BENLİ

Benli konuşmasında, 47 ülkenin üye olduğu Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde yerel demokrasinin gelişmesi ve yerel yönetimlerin daha iyi hizmet vermesi adına çalışmalar yürütüldüğünü anlattı.

Benli, “Bu anlamda orası bizim için bir okul” ifadelerini kullanarak, süreçte birlikte sorumluluk alarak yerel demokrasinin gelişmesi için yaptıkları katkılardan dolayı Bozouls ve Knape’ye teşekkür etti ve ziyaretin tanınmamış ülke insanı için bir moral olduğunu ifade etti.

1461073149.jpg

KNAPE

Yerel Yönetimler Kamarası Başkanı Anders Knape de, ziyarette yerel yönetimlerin ortak sorunlarını konuşma fırsatı olacağını belirtti.

Amaçlarının demokrasinin gelişimini yerelden sağlamak olduğunu kaydeden Knape, yerel demokrasilerin iyi çalışması durumunda bunun genele de yansıyacağını ifade etti.

Yerel yönetimlerin vatandaşa en yakın birimler olarak vatandaşların isteklerini en iyi şekilde karşılayabildiğine de işaret eden Knape, bugünkü görüşmede yerel yönetimlerin merkezi yönetimleriyle nasıl ilişkileri olduğunu, insan kaynakları ve mali kaynakların paylaşımının nasıl yapıldığının ele alınacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Benli, aynı zamanda İsveç belediyeler Birliği Başkanı da olan Knape’ye, Değirmenlik Belediye Başkanı Işısal da Bozoulz’a Belediyeler Birliği’nin anı tabağını takdim etti.