Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs İşitme ve Konuşma Engellileri Vakfı yöneticileri ile bir araya gelen Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, farklı engelli gruplarından tüm sivil toplum örgütleri ve uzmanlarla bir araya geleceklerini belirterek, “Çok geniş bir strateji planı ortaya çıkartacak, bunu tüm toplumla paylaşacağız. Şu anda yaptığımız her temasta, yeni bilgiler ediniyor, eksiklikleri çok daha iyi görüyoruz. ‘Engelsiz Kent’ hedefimiz sadece imaj için değildir, çok kapsamlı ve güç bir proje olduğunu biliyoruz. Ancak bu hedefe adım adım ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli konuşmasında engelli veya engelsiz herkes için mümkün olan en iyi kenti yaratmak için uğraştıklarını belirtti.

Gerek hizmetlerde, gerekse altyapı yatırımlarında adanın önde gelen kentleri arasına girmek istediklerini kaydeden Benli, Gönyeli Belediyesi’nin temel altyapılarında aldığı yolu daha da ilerleteceklerini ifade etti.

Tüm mevzuatı ‘engelsiz kent’ bilinciyle yeniden gözden geçirdiklerini kaydeden Benli, Gönyeli'de 290 kilometre uzunluğunda bir kaldırım yatırımı ön gördüklerini kaydetti.

Yeni projelerin farklı engelli grupların ihtiyaçlarını da dikkate alarak hazırlandığını belirten Benli, “Yolumuz uzun ancak 9 yıl önce bu hedefleri koyarak yola çıktığımız zaman tüm bunlar hayaldi. Hedefinizi doğru belirler, çok çalışır ve mali disiplini sağlarsanız başarırsınız. Biz herkes için ama özelde engelli insanlar için en güzel kenti yaratmak istiyoruz. Engelli insanların kullandığı ince detayları sizden de öğrenmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs İşitme ve Konuşma Engellileri Vakfı Başkanı Bahire Doğru da, Gönyeli Belediyesi’nin engellilere yönelik başlattığı Engelsiz Kent Projesi’ni takdir ettiklerini belirterek, bu proje içerisinde dahil edilmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Kıbrıs İşitme ve Konuşma Engellileri Vakfı Başkanı Bahire Doğru, Gönyeli Belediyesi’nin engellilere yönelik başlattığı Engelsiz Kent Projesi’ni takdir ettiklerini belirtti.

İşitme ve konuşma engelliler olarak kendilerini de projeye dahil ettikleri için Benli’ye teşekkür eden Doğu, işitme engellileri anlamak için onların dünyasına girmek gerektiğini kaydetti. İşitme engellilerin engelli gruplar içerisinde çok farklı bir grup olduğunu kaydeden Doğu, Engelsiz Kent Projesi’ne kendilerini de önerileri olacağını ifade ederek sözlerini tamamladı.

Kıbrıs İşitme ve Konuşma Engellileri Vakfı, işitme engelliler için beklentilerini içeren raporu da Gönyeli Belediye Başkanı Benli’ye sundu.

Raporda şu unsurlar öne çıktı:

“İşaret dili eğitimine önem vermek, belediye bünyesinde engelli birimi oluşturmak ve farklı engel gruplarının ihtiyaçları doğrultusunda elemanlar yetiştirmek, işaret dili alfabesini tanıtıcı afişler asarak farkındalık yaratmak, şehir içi ulaşımları sesli ve görsel uyarıcılarla desteklemek, her iş yerinde an az bir işaret dili eğitimli personele yer vermek, duyarlı iş yerlerini ödüllendirmek, işitme engelliler için SMS iletişim sistemini yaşama geçirmek, engelsiz ilaç projesi ile eczacılara işaret dili eğitimi yaptırmak, yoksul işitme engelli yurttaşlara işitme cihazı alımı için kampanya yapmak,  Engelsiz Festival düzenlemek ve engelliler konusunda farkındalığı artırmak, Engelsiz Belediye Meclisi Alt Komitesi oluşturmak…”