Gönyeli Belediyesi, ‘Engelsiz Kent Gönyeli’ projesi kapsamında bilgi ve deneyim paylaşmak amacıyla organize ettiği temaslarını sürdürüyor.

Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücemtürk ve heyetini kabul eden Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, ‘Engelsiz Kent Gönyeli’ çalışmalarını anlattı, bilgi aldı.

Benli,  yurttaşına engel çıkarmayan bir kent olma yolunda hızla ilerlediklerini belirterek, özellikle kaldırım yatırım projeleri hakkında detaylı bilgi verdi.

“Gönyeli Belediyesi önemli bir iş yapıyor”

Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücemtürk, engellilere yönelik çalışmaları nedeniyle Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli’ye teşekkür ederek, “Gönyeli Belediyesi önemli bir iş yapıyor” dedi.
Ahmet Y. Benli özelde kaldırım, genelde ‘Engelsiz Kent Gönyeli’ projesi hakkında bilgi vererek, tüm uzmanlar ve sivil toplum örgütlerinden öneriler aldıklarını, bu önerileri titizlikle inceleyerek yol haritalarını takvimlenmiş olarak açıklayacaklarını söyledi.

Yücemtürk: Her zaman destek olacağız

Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücemtürk, ziyarette, Gönyeli Belediyesi’nin engellilere yönelik başlattığı projeleri takip ederek takdirle karşıladıklarını belirtti, “Federasyon olarak atılacak tüm adımlara destek vermeye hazırız” dedi.

Yücemtürk, Gönyeli’nin 28 belediye arasında engelsiz kente en yakın kent olduğunu ifade ederek, Benli’ye uğraşları nedeniyle teşekkür etti.
Yücemtürk, kaldırım projesinde de ellerinden geldiği kadar görüş ve önerini ortaya koyacaklarını belirtti.

Benli: Gönyeli engellerden kurtulacak

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli ise ziyarette yaptığı konuşmada engelli veya engelsiz herkes için mümkün olan en iyi kenti yaratmak amacıyla uğraştıklarını belirtti.

Benli, Gönyeli’de kamuya açık her binanın bundan sonraki dönemde engelli dostu olarak inşa edileceğini ifade ederek, yaptıkları görüşmelerin ardından bunu yürürlüğe koyduklarını belirtti.

Benli, Gönyeli Belediyesi’nin kentin temel altyapısında sağladıkları önemli ilerlemeyi daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

Fiziki yatırımlar içerisinde ‘Kaldırım Projesi’ni çok önemsediklerini ifade eden Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, “Bu proje normal koşullarda 30 milyon Euro gibi bir yatırım istiyor. Ancak, projeyi engelli dostu olarak ele aldığınız zaman maliyet 32 milyon Euro’ya yükseliyor. Elbette Gönyeli’nin geleceğine yatırım yaparken, bunun engelli dostu olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
Engelsiz kent için sadece kaldırımların değil tüm kentin engellerden arındırılması gerektiğini kaydeden Benli, engellilerin de desteğiyle çıktıkları yolda başarıya ulaşacaklarına inandığını kaydetti.

Benli, bundan sonraki dönemde engelli vatandaşların görüş ve önerilerinin çok daha önemli olduğunu belirterek, “gelsinler görüşlerini açık yüreklilikle söylesinler. Bizi denetlesinler” diyerek sözlerini tamamladı.