Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, “Gönyeli Şimdi Daha İleri” adı altında düzenlediği basın toplantısında hem Gönyeli’nin geldiği noktayı anlattı hem de 2017-2018 yatırım hedeflerini anlattı.

Benli, yıllar önce çok büyük sorunları olan Gönyeli’nin bugün güçlü bir yapıda olduğunu vurguladı.

Gönyeli Belediyesi’nin yıllar itibariyle artan bütçesinin, Gönyeli’nin ne kadar büyüdüğünü gösterdiğini belirten Benli, 2017 bütçesinin yaklaşık 38 milyon TL olarak öngörüldüğünü kaydetti.

Benli, Gönyeli Belediyesi’nin 159 personeli ile 25 binin üzerinde insana hizmet verdiğini belirterek, “bu personel sayısı çok tutumlu olduğumuzu gösteriyor. 2017 yılında personel giderlerinin bütçenin yüzde 36.7’sı olmasını hedefliyoruz dedi

Gönyeli’nin öz kaynaklarıyla 2016’da yaptığı yatırımların bütçenin yüzde 38’ine tekabül ettiğini ifade eden Ahmet Benli, 2017’de yaklaşık 38 milyon TL’lik bütçenin 15 milyonunun yatırımlara aktarılacağını vurguladı.

Benli, Gönyeli’de su ve kanalizasyon şebekesininin, köyden kente dönüşme hedefinin başarıyla tamamladığını, yeni hedefin insan merkezli daha çağdaş ve engelsiz bir kent yaratmak olduğunu söyledi.

Yeni dönemde insan merkezli, özellikle de gençlere yönelik projelere öncelik vereceklerini belirten Benli, çevre projeleriyle daha yaşanılır bir kent yaratacaklarını, hizmet kalitesini daha üst noktalara taşıyacaklarını vurguladı.

Gönyeli’nin vergilerin yüzde 96’sını toplama başarısıyla göstererekn bu alanda KKTC’de birinci, sırada yer aldıklareını aynı başarıyı ada genelinde

Benli, 2025 yılına gelindiğinde Gönyeli Kıbrıs’ın genelinin parlayan yıldızı, en güzel kenti olacaktır’ dedi.

2017’de kendi özkaynaklarıyla yapacağı projeleri sıralayan Benli,büyük önem verdikleri ve 2 milyon 800 bin TL bütçe ayırdıkları cadde dönüşüm projesi kapsamında şehrin yüzünün topyekün değişeceğini söyledi.

Ahmet Benli, 2017’de Güzelyurt Altgeçit projesi, Gönyeli-Haspolat kanalizasyon ana taşıyıcı hattı, Gönyeli Sosyal Aktiviteler Merkezi’ne amfi, kapalı tenis kortu gibi projeler de planlandığını aktardı.

Bisikletli gönyeli için bisiklet yollarının yapımına devam edildiğini da belirten Benli, Gönyeli halkına uygun fiyatta verilmek üzere 500 bisiklet getirttiklerini kaydetti.