KTBB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Merit Park Otel’de dün başlayan ve Perşembe gününe kadar devam edecek olan toplantıya Kıyı Ege Belediyeler Birliği üye belediyeleri yanı sıra KKTC Belediyeler Birliği Başkanı, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli ile KKTC’deki bazı belediyelerin başkanları katıldı.

Toplantıda Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, KKTC Belediyeler Birliği Başkanı, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli ve Girne Belediye Başkanı Nida Güngördü birer konuşma yaptı.

BENLİ: “PROTOKOLÜN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ”

KKTC Belediyeler Birliği Başkanı, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli toplantıda yaptığı konuşmada, bu çalışmanın Kıbrıs’ta yapılmasının belediyecilik açısından olumlu katkısı olacağını ifade etti.

Benli, halka hizmet ederken üç temel noktayı önemsediklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Bunlardan bir tanesi bütçelerimizdir. İkincisi teşkilat yapımızdır. Üçüncüsü de mevzuatımızdır. Bunları ne kadar iyi tutarsak o kadar iyi hizmet veririz. Küçük bir ülke olan Kıbrıs’ta insanlar birbirini tanıyor. Vergi alacağınız insan, kahvede tavla oynadığımız insandır. Bu yüzden mevzuatın önemi çok büyüktür. Bu çerçevede baktığımızda, bu toplantının içeriğini çok önemsiyorum. Bu toplantı, Kıyı Ege Belediyeler Birliği ile Kuzey Kıbrıs Belediyeler Birliği’nin imzaladığı protokolün bir meyvesidir.”